Yksin on mukavampi olla yhdessä

Eräs Kasvu Openin tärkeimmistä anneista yrittäjille on positiivisille ja negatiivisille ärsykkeille altistuminen mylläreiden muodossa. Myllärit eivät ole alasi substanssiosaajia. He eivät osaa korjata liiketoimintamallisi virhettä sormia näpsäyttämällä, eivätkä saa aikaan kysynnän muutosta yön aikana. Onko heistä sitten yhtään mihinkään?

Jokainen yrittäjä on yksin.

Mielipiteitä on monia, jokaisella omansa. Osaan vaikeista kysymyksistä saat vastauksen kirjoista, osaan hallitukselta tai johtoryhmältä. Mutta suurimpaan osaan ei ole olemassa oikeaa tai väärää vastausta. Mikä pahinta, vaikeimpia kysymyksiä et edes osaa – tai uskalla – kysyä.

Vaikeina aikoina tarvitset vahvistusta mielipiteillesi. Helppoina aikoina sitä vasta tarvitsetkin.

Myllärit kysyvät. Paljon. Oikeita ja vääriä kysymyksiä. He haastavat, tukevat, vahvistavat. Parhaimmillaan mylläri hajottaa yrityksesi palasiksi, mutta nouset ylös päättäväisempänä kuin koskaan. Parhaimmillaan mylläri vahvistaa jo tehtyä ja voit vahvemman selkärangan omaavana jatkaa eteenpäin. Myllärit katsovat liiketoimintaasi ulkopuolisena omaten laaja-alaisen kokemuksen joko sijoittajana, konsulttina tai vaikkapa asiakkaana. He näkevät kokemuksen kautta asioita ja antavat sinulle vahvistusta omille mielipiteillesi.

Anna myllärille mahdollisuus, mutta muista: Lopullista päätöstä ei voi tehdä kukaan muu kuin yrittäjä itse.

Yksin on kuitenkin mukavampi olla yhdessä.

Rakkaudella,
Karri