Älä tee yksin – tee yhdessä!

Dolea Oy voitti on Kasvu Openin startup-sarjan voittaja 2019.

Kun Euroopan unioni päätti kieltää muovipillit vuonna 2020, Dolea Oy näki oivan tilaisuuden tuoda markkinoille kierrätettävät, muovittomat pillit, joilla voi korvata kaikki muovipillit.

Dolea Oy on innovoinut teknologian, jonka ympärille on luotu maailman nopein pillien valmistuskone. Dolea valmistaa ja myy kansainvälisillä markkinoilla patentoituja, liimattomia, kierrätettäviä ja biohajoavia, kestävän kehityksen mukaisia juomapillejä.

Yrityksen toimintaa on Dolea- pillien myynti, sekä kone ja lisenssimyynti Dolea Partnereille, jotka valmistavat ja myyvät pillejä.

Dolean kasvun haaste on se, että yrityksen pitäisi pystyä kasvamaan mahdollisimman nopeasti, mutta kuitenkin kannattavasti.

– Euroopan unionin päätös tulee nostamaan kierrätettävien pillien kysyntää räjähdysmäisesti. Me emme yksin kykene vastaamaan kysyntään, mikä on suuri haaste. Ensi vuosi tulee olemaan äärettömän haasteellinen positiivisessa mielessä, kertoo Dolean strateginen myyntijohtaja Ismo Sillanpää.

Brändinäkyvyyttä pillin kylkeen

Dolean pilli mullistaa pilliteollisuuden, ja luo samalla aivan uudenlaisen mainosalustan. Dolean kestävän kehityksen pilli soveltuu erinomaisesti myös brändäykseen. Pillin pintaan voi printata halutun tekstin tai kuvan, esimerkiksi logon. Näin kierrätettävä ja biohajoava pilli toimii käyttötuotteen lisäksi brändin mainosalustana, jolla yritys voi kertoa pillin käyttäjälle haluamansa viestin.

Dolea-pillien teknologia on kehittynyt niin pitkälle, että pillejä voidaan valmistaa myös pisaranmuotoisena. Aavistuksen litteä pisaramuoto, tarjoaa enemmän pinta-alaa printtaukseen. Kierrätettävän ja biohajoavan pillin avulla käyttäjä voi viestin lisäksi korostaa esimerkiksi yrityksen vihreitä arvoja.

Kokemuksia Kasvu Openista

Helsinkiläinen Dolea nousi TOP 100 -finalistijoukkoon Bio- ja kiertotalouden Kasvupolulta. Kasvupolun tuomariston mukaan “Dolea Oy:n biohajoaville tuotteille on tuomariston näkemyksen mukaan selvä tarve ja imua. Lisäksi tuotteilla on oikea ajoitus ja monia käyttömahdollisuuksia”.

Valtakunnallinen tuomaristo kommentoi Kasvu Open Karnevaalissa startup-sarjan voittajaksi valittua Doleaa sanoin: “Globaalin megatrendin harjalla ratsastava suomalainen innovaatio, jolla on vakuuttavan kasvusuunnitelman lisäksi vahva kaupallinen näyttö ja massiiviset markkinat”.

– Potentiaalin valjastaminen tarkoituksenmukaista käyttöä varten oli suurin Kasvu Openin matkassa herännyt oivallus. Kuitenkin kaikista kirkkain lamppu syttyi, kun ymmärsimme, että kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, Sillanpää sanoo.