Digitaalinen palvelukokeilu kehittää elinkeinoyksiköiden palveluja yrityksille

Tulevaisuuden Elinvoima -palvelukokeilussa kuntien yritysneuvojat ja valtakunnallisesti tunnetut yrityselämän asiantuntijat ovat yrittäjien käytettävissä digitaalisen työkalun avulla.

Digitaalisten palveluiden kehittämistarve tunnistetaan kuntien yrityspalveluissa.

– Palvelukokeilun idea on testata, miten kunnat voivat palvella yrityksiä tehokkaammin ja jatkuvalla prosessilla. Tässä digitaalinen palvelu on luonnollinen kehitysaskel, Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä sanoo.  

Keväällä 2023 käynnistyvä Tulevaisuuden Elinvoima -palvelukokeilu keskittyy neljän keskisuomalaisen kunnan yrityspalveluiden digitaalisten palveluiden kehittämiseen ja yhteistyön lisäämiseen.

Hankkeen tavoite on kehittää ja tehostaa elinkeinoyksiköiden palveluja kasvuyrityksille sekä tuoda valtakunnallisen kasvuyritysverkoston mahdollisuudet alueiden yritysten ulottuville digitaalisesti. 

Digitaalisen Kasvuyritysanalyysi-työkalun kokeiluun tuottaa Kasvu Open. Työkalu on jo käytössä yrityksen omissa palveluissa.

– Digitaalisten työkalujen käyttö tuo joustavuutta yrityskehittämisen asiantuntijoiden osaamisen hyödyntämiseen, lisää asiantuntijoiden syvällisempää ymmärrystä yritysverkoston kasvuhaasteista ja auttaa kehittämään kohdennetumpia palveluita ja toimenpiteitä tuottavampaan yritysyhteistyöhön Keski-Suomessa, sanoo Kasvu Openin kehitysjohtaja Leena Räisänen, ja jatkaa:

– Palvelukokeilun tavoite on kehittää toimintamalli, jota voidaan pitkäjänteisesti kehittää. Toivomme, että pilotista muodostuu luonteva osa elinkeinoyksiköiden toimintaa, ilman, että jokaisen kunnan tarvitsee yksin investoida isoja summia digitaalisiin työkaluihin ja niiden ylläpitoon.

Palvelukokeilun toteuttavat EU-rahoituksen tuella Keuruu, Konnevesi, Laukaa ja Saarijärvi yhdessä Kasvu Open Oy:n kanssa.

Hankkeen kohderyhmiä ovat elinvoimayksiköiden työntekijät Laukaassa, Konnevedellä, Keuruulla ja Saarijärvellä.

Kirjaudu digityötilaan ja lue lisää!

LISÄTIEDOT

Leena Räisänen
050 469 9971
leena.raisanen@kasvuopen.fi
kasvuopen.fi