Globe Hopen liikeideasta hiottiin timantti

Globe Hope Oy on Kasvu Open 2018 Start again -sarjan finalisti. Yritys osallistui keväällä 2018 Kiertotalouden Kasvupolun sparraukseen, josta eteni valtakunnalliseen finaaliin.

Globe Hope Oy tarjoaa yrityksille palvelua, jossa yrityksen työvaatteet kierrätetään maksimaalista resurssitehokkuutta noudattaen. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Seija Lukkalaa ohjelmaan mukaan lähtemisessä motivoi asiantuntijolta saatava sparraus ja haastaminen.

– Vain haastamalla saa omasta liikeideasta ja ajatuksista timanttia. Parhaat oivallukset eivät synny yksin työpöydän ääressä vaan siihen tarvitaan kyseenalaistamista ja sparrausta – niitä on tullut Kasvu Openissa hyvin.

Matka Kasvu Openissa on opettanut paljon.

– Sparraukset ovat olleet hyviä ja ne ovat potkineet myös itseään perustelemaan ja miettimään omia ideoitaan uudelleen.

LUE: Sparraus on oivalluksia ja oppia kahteen suuntaan

Seija Lukkalan mielestä puolivaloilla mukaan lähteminen tuhlaisi sekä asiantuntijoiden että yritysten aikaa.

Hatunnosto sparraajille, jotka antavat aikaansa maksutta

Seija Lukkala rohkaisee jokaista yritystä lähtemään mukaan prosessiin. Hän painottaa sitä, että Kasvu Openiin kannattaa lähteä tosissaan mukaan – vain sillä saa parhaan hyödyn irti. Hatunnoston Lukkalalta saavat etenkin sparraajat, jotka uhraavat maksutta omaa aikaansa ja osaamistaan auttaakseen yrityksiä. Siksi Lukkalan mielestä puolivaloilla mukaan lähteminen tuhlaisi sekä asiantuntijoiden että yritysten aikaa.

Kasvu Openin valtakunnallisen finaalin, Kasvu Open Karnevaalin, Lukkala kokee antoisana – se on vienyt yritystä eteenpäin. On tullut uusia kontakteja kuten mahdollisia sijoittajia, jotka haluavat auttaa.

– Nyt on hyvä fiilis siitä, että tästä se kasvu lähtee.

Lukkala näkee Globe Hope Oy:n olevan Euroopan johtava työvaatetekstiilien käsittelijä muutaman vuoden päästä, kun puhutaan tekstiileille annettavasta kokonaispalvelusta. Heillä on järjestelmät, joilla pystytään todistamaan vaikuttavuus ja yrityksen vastuu. Lukkalaa mukaillen kilpailuetu on se, että heillä mittaristot ovat kunnossa.