Harjoittelu Kasvu Openilla herätti kiinnostuksen markkinoinnin tehtäviin

Harjoittelupaikassani luotetaan työntekijöihin. Siksi  jokaisella on vapaus valita missä ja milloin työskentelee, kirjoittaa Kasvu Openilla harjoittelun tehnyt Tilda Vähäjylkkä.

Etsin harjoittelupaikkaa sillä ajatuksella, että yrityksen pitää inspiroida ja kiinnostaa. Siksi Kasvu Openin raikas ja positiivinen ilme herätti mielenkiintoni.

Soitin Kasvu Openin toimitusjohtajalle Jaana Seppälälle, kun etsin harjoittelupaikkaa alkuvuodesta 2023. Puhelun jälkeen laitoin pyynnöstä CV:n ja työhakemuksen. Vähän tämän jälkeen sain kutsun työhaastatteluun. 

Ja kuinka ollakaan, aloitin harjoittelun maaliskuun puolessa välissä. Harjoittelu kesti kolme kuukautta ja päättyi kesäkuun puolivälissä.

Kasvu Openin tiimi on positiivinen ja rento

Harjoittelun aikana opin erityisesti tapahtumasuunnittelusta sekä asiantuntijatyöstä. Lisäksi osallistuin tapahtumasuunnitteluun, harjoittelin digitapahtumien fasilitointia sekä kontaktoin useita yrityksiä. 

Pääasialliset työtehtäväni koostuivat pääosin tuotannon avustavista tehtävistä, jotka sisälsivät muun muassa materiaalien päivittämistä, “Exceleiden pyörittelyä” sekä digitaalisten Howspace-alustojen hallinnointia.

Kasvu Openin tiimin kanssa työskentely oli rentoa, välitöntä – ilmapiiri oli positiivinen, huumoria unohtamatta. Tuntui, että jokainen saa olla sellainen kuin on. 

Kasvu Openilla ollaan aidosti kiinnostuneita työkavereiden hyvinvoinnista ja kuulumisten vaihto kuuluu jokaiseen työpäivään. Työviikkoja piristivät nyyttärilounaat sekä ”panosta hyvinvointiin” -kilpailu tiimien välillä. Siinä pisteitä sai esimerkiksi työmatkapyöräilystä tai taukojumpasta. 

Digitaalisen sparrauspäivän ”behind-the-scenes” näyttää usein tälle. Päivää fasilitoimassa (vasemmalta) Susanna, Tilda ja Inka-Sofia.

Harjoittelusta kiinnostus uuden oppimiseen

Harjoittelussa sain tutustua jokaisen tiimiläisen työtehtäviin. Huomasin että markkinointi, digimarkkinointi sekä viestintä kiinnostaa. Näistä asioista haluaisin oppia lisää. 

Yllätyksekseni huomasin pitäväni paljon etätyöskentelystä. Mahdollisuus etätyön tekemiseen toi mukavaa vaihtelua viikkojen keskelle. 

Erityisesti pidin siitä, että Kasvu Openilla jokaiseen työviikkoon on sisällytetty muutama tunti työntekijän omaa harrastusaikaa. Halutessaan voi lähteä kesken työpäivän kahdeksi tunniksi vaikka kuntosalille tai kaupoille. Mielestäni tämä on esimerkillistä työntekijöiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtimista.

Suosittelen harjoittelua Kasvu Openilla, jos haluat oppia lisää asiantuntijatyöstä, tapahtumasuunnittelusta, kasvuyrityksistä sekä Excelin käytöstä, määrittää oman työaikasi sekä tehdä halutessasi etätöitä.