Kasvu Open 2018 – Menestyksen myllerryksessä

Kuusi vuotta sitten päätimme yhdessä Kasvu Open -tiimin kanssa aloittaa yrityskehittämisen vallankumouksen Suomessa. Vuonna 2018 pitkäjänteinen ja kova työ konkretisoitui – Kasvu Open on Suomen suurin ja vaikuttavin yritysten kasvun sparrausohjelma.

Kuluneen vuoden aikana sytytimme kasvukipinän yli 800 yrityksessä, joista maksuttomaan sparraukseen Kasvu Open Kasvupoluille® valittiin 411 yritystä. Vuosi vuoden jälkeen minua hämmästyttää se, miten hienoja kasvurityksiä löydämme Suomesta! Meissä on todellista potentiaalia olla maailman paras kasvuyrityskansa!

Vuoden 2018 aikana saavutimme asettamamme määrälliset ja laadulliset tavoitteet – sekä mylläreiden että kasvunnälkäisten yritysten mielestä Kasvu Openiin asetettu panos oli tutkitusti kannattava tai erittäin kannattava.

Vuoden kohokohta, Kasvu Open Karnevaali oli onnistunein tapahtumamme viimeisten 4-5 vuoden aikana. Onnistumiseen meidät siivitti edellisvuoden kävijöiden rakentava palaute ja kehitysideat. Palaute on meille kullanarvoinen asia, jota kuuntelemme tarkalla korvalla.

Vuosien työ kantaa hedelmää

Kasvu Openin ensimmäisinä vuosina meiltä toivottiin näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa. Vastaukseni oli tuolloin, että me emme ole täällä mediaa vaan kasvun nälkäisiä yrityksiä varten. Uskoin alusta saakka, että kun jaksamme tehdä perustyön hyvin, tulokset satavat laariin jossain vaiheessa. Tästä kulmasta syksy 2018 oli meille todellinen tilipäivä.

Ensin julkaisimme Kasvu Open Karnevaalissa yhdessä Nordean ja Innovestorin kanssa vuodelle 2019 miljoonan euron arvoisen Sijoittajan suosikki -palkinnon. Tuo palkinto on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen, ja meillä on kunnia jakaa se ensi vuonna ensimmäistä kertaa. Kaikkien vuoden 2019 Kasvupoluille® valitujen yritysten on mahdollista halutessaaan tavoitella tuota palkintoa.

Marraskuussa saimme merkittävää tunnustusta koko Kasvu Open ekosysteemille, kun ensin Suomen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö myönsi meille Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon. Toisen tunnustuksen saimme Euroopan komission vuosittain järjestämässä European Enterprise Promotion Award -tapahtumassa. Kasvu Open palkittiin yritysten kansainvälistymisen tukemisesta.

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Näin vuoden lopussa, uuden ajan kynnyksellä haluan kiittää mylläreitämme, yhteistyökumppaneitamme ja uskomattoman tehokasta tiimiämme – vihreää liigaa.

Harva vallankumousjohtaja luopuu paikastaan ollessaan huipulla, mutta minulle aika on nyt. Tärkein motiivini on Kasvu Open. Toiminnan jatkuvuuden kannalta nyt on oikea hetki luopua, jotta Kasvu Open voi kasvaa entistäkin merkittävämmäksi Suomessa.

Jos sinä tunnet paloa auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä yrityksiä, hae ihmeessä tätä tehtävää! Vihreä liiga on kovassa iskussa – vain hyvä koutsi puuttuu.

Haku on avoinna 4. tammikuuta 2019 saakka.

Rauhallista joulua ja kasvunnälkäistä vuotta 2019,

Uljas Valkeinen

Kasvu Open etusivulle