Kasvu Open palkittiin eurooppalaisessa yrittäjyyden edistämiskilpailussa

Palkinto jaettiin tiistaina 20. marraskuuta Euroopan komission järjestämässä SME Assembly -tapahtuman yhteydessä Itävallan Grazissa. Mukana oli kaikkiaan 19 aloitetta tai ohjelmaa eri puolelta Europpaa.

Kasvu Open palkittiin eurooppalaisessa yrittäjyyden edistämiskilpailussa yritysten kansainvälistymisen tukemisesta. Euroopan komission vuosittain järjestämä European Enterprise Promotion Award on tunnustus menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille. Palkinto jaettiin tiistaina 20.11. Itävallan Grazissa.

—Palkinto osoittaa, että tekemämme työ pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittajana on eurooppalaisittainkin merkittävää. Kasvu Open -verkoston tavoitteena on tehdä Suomesta maailman paras kasvuyrityskansa ja palkinto on merkki siitä, että olemme oikealla tiellä, korostaa Kasvu Open Oy:n toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Kaikkiaan European Enterprise Promotion Award -palkintoja jaettiin kuudessa eri kategoriassa. Yritysten kansainvälistymisen tukeminen -kategorian lisäksi muut palkittavia osa-alueita olivat yrittäjyyden edistäminen, investointi yritystaitoihin, liiketoimintaympäristön parantaminen, vihreiden markkinoiden ja resurssien tukeminen sekä vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys, joista jokaisesta palkittiin paras ehdotus. Kaikkiaan tämän vuoden European Enterprise Promotion Awards -kisaan haki mukaan 303 ehdokasta 32 maasta. Kasvu Open valittiin ainoana ehdokkaana Suomesta 19 parhaan joukkoon.

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvun sparrausohjelma. Sen, yhdessä Keski-Suomen kauppakamarin ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun kanssa, kehittämä metodi perustuu yrittäjien ja eri alojen asiantuntijoiden eli myllärien kahdenkeskisille tapaamisille. Kasvu Openia toteutetaan yksityisen rahoituksen turvin ja myllärit ovat mukana vapaaehtoisesti ja ilman korvausta.

Kasvu Openin sparrausohjelma on saanut tunnustusta aiemminkin. Marraskuussa 2018 presidentti Sauli Niinistö luovutti Kasvu Openille Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon.

————————-

Kasvu Openin mahdollistavat valtakunnalliset kumppanit: Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, BusinessJyväskylä, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, TT-Säätiö, Jyväskylän Messut, Kiteen kaupunki, Lombard International, Innovestor, Vauraus Suomi, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.