Kasvuohjelmista hyötyä yrityksille ja kumppaneille

Kiina, Yhdysvallat, Ruotsi tai Suomi. Innovestorin kasvuohjelmat ovat startup- ja kasvuyritysten ponnahduslauta kotimaiseen tai kansainväliseen markkinaan. Kasvuohjelmien kumppaneille ohjelmat ovat hedelmällinen paikka löytää innovaatioita ja ketteriä kumppaneita.

Innovestorin kasvuohjelmissa on imua. Siitä kertoo kasvava käyrä sekä kasvuohjelmiin mukaan hakevien yritysten, kumppaneiden kuin itse ohjelmien kohdalla. Tällä hetkellä Innovestorin tuotannossa ovat eri kohderyhmille suunnatut maksuttomat kasvuohjelmat: Kasvu Open ja Tahdo uudistua.

– Rakennamme kasvuohjelmia yhdessä kumppaneidemme kanssa. On esimerkiksi ilo olla rakentamassa Kasvu Openin Kasvupolkuja teollisten brändien ja aluekehittäjien kanssa sekä Grow to Market Chinaa Haierin kanssa, Innovestorin kasvuohjelmista vastaava managing partner Matti Härkönen sanoo.

Uutena tuotteena kasvuohjelmatuotannossa ovat muun muassa pohjoismaisen tason health-kasvuohjelmat sekä asiakaskohtaisesti räätälöity datapohjainen IHAN-yritysohjelma, jonka sisältöä ja toteutusta Innovestor on mukana suunnittelemassa yhdessä Sitran ja KPMG:n kanssa.  Uusia ohjelmia lähdetään rakentamaan ohjelman kumppanien ja kasvuyritysten tarpeiden kautta.

– Tulevaisuudessa haluaisimme, että kasvuohjelmamme liittyisivät yhä tiiviimmin Innovestorin pääomarahastoihin. Tämä tukisi kokonaisuutta, jossa mukana olisi tiivis kasvuekosysteemi: kasvuyritykset, kumppanit ja sijoittajat.

Innovestorin kasvuohjelmia lähdetään rakentamaan ohjelman kumppanien ja kasvuyritysten tarpeiden kautta.

Miten mukaan kasvuohjelmiin? 

Innovestorin kasvuohjelmat on suunnattu startupeille ja kasvuhaluisille yrityksille. Kaikki kasvuohjelmat ovat kasvuyrityksille pääasiassa maksuttomia. Kasvuohjelmien tarkemmat kuvaukset näet tästä.

– Kasvuohjelmamme ovat yrityksille ja yhtiöille, jotka ovat valmiita uudistumaan innovaatioiden avulla. Tämä koskee sekä yrityksiä että kasvuohjelmien kumppaneita. Pitää olla nälkä ja halu tehdä liiketoimintaa uudella tavalla. Kasvu ei onnistu, jos ei ole motiivia, Härkonen sanoo. 

Kasvuohjelmat ovat win-win -tilanne kaikille. Suuryhtiöille kumppanuus Innovestorin kasvuohjelmissa on mahdollisuus nähdä uusimmat innovaatiot ensin, rakentaa omaa brändiä kasvuyritysrajapinnassa ja oppia uusia johtamisen malleja startupeilta. Monia motivoi myös yhteiskuntavastuu. 

LUE: Kumppanina Kasvupolulla: Aamu Partners

Sijoittajille kasvuohjelman kokoaman näkymä innovatiivisiin yrityksiin on kullanarvoinen – haaviin saattaa päätyä kasvuyrityskentän tuleva yksisarvinen.

-Yritysten kulmasta kasvuohjelma on ovi verkostoon, hienojen kontaktien äärelle ja mahdollisesti mukaan suuryhtiön toimintaan. Kasvuohjelman avulla myös takaraivossa mahdollisesti oleva exit on yhden askeleen lähempänä.