Kotimaisten kasvuyritysten kymmenen kärki on valittu

Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo on valinnut kymmenen potentiaalisinta kasvuyritystä TOP 60 -kasvuyritysten joukosta. Vuoden kasvuyritykset sijoille 1.- 3. julkistetaan Kasvu Open Karnevaalissa 28.10.2020.

Valtakunnallisen tuomariston jäsen, bisnesenkeli Jaakko Salminen (Grannenfelt Finance Oy) sanoo, että tämän kauden TOP 60 -kasvuyrityksiä yhdistävät selkeät innovaatiot, joilla on kasvupotentiaalia. Yrityksillä oli omaa IP (immateriaalioikeudet) -omaisuutta selkeästi enemmän kuin aikaisempina vuosina. 

– Kasvuyritysten taso oli kova. Kymmenen potentiaalisimman kasvuyrityksen valinta oli vaikeaa, olisimme helposti voineet valita 15-20 potentiaalista kasvajaa. Itse tuomarina painotan yrityksen mahdollisuutta ja kykyä kasvuun. Yritykset ovat kuitenkin mukana Kasvu Openissa, jossa haetaan yrityksiä, joilla on halua kasvaa, sanoo Salminen.

Valtakunnallisen tuomariston puheenjohtaja, sarjayrittäjä ja bisnesenkeli Lennu Keinänen (Flashnode, Woimet Oy) sanoo, että tämän kauden valinnat eivät olleet helppoja. Salmisen tapaan hän kehuu kasvuyritysten kovaa tasoa.

– Tänä vuonna mukana oli pitkästä aikaa paljon ohjelmistopainotteisia yrityksiä, joiden osalta oli positiivista huomata, miten nopeasti ne ovat kasvaneet ja miten kova kasvupotentiaali niillä edelleen on, sanoo Keinänen.

Kasvu Open TOP 10 -kasvuyritykset

Valtakunnallisen tuomariston valitsemat TOP 10 -kasvuyritykset:

Kasvu Openin valtakunnallisen tuomariston muodostavat Lennu Keinänen, yritysjohtaja ja professori Anssi Lehikoinen (Osuuskunta KPY), Jaakko Salminen, sarjayrittäjä ja pääomasijoittaja Juho Risku (Butterfly Ventures), toimitusjohtaja Outi Luukko (Touchpoint Oy), toimitusjohtaja Unna Lehtipuu (Framilla Finland) ja digitaalisen johtamisen konsultti Vera Backström (Detection Technology, Fingertip).

Valtakunnallisen tuomarston arviointikriteerit olivat: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.

LISÄTIEDOT:

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi