Kasvu Open: Tässä ovat Suomen 10 lupaavinta kasvuyritystä

Kasvu Open on valinnut kymmenen Suomen lupaavinta kasvuyritystä. Yritysten kasvu on todistettu ja sitä on luvassa lisää – yritysten markkinapotentiaali on kiistatonta ja kasvun odotetaan jatkuvan tulevinakin vuosina.

Yritykset vaihtavat yhteensä yli 32 miljoonaa euroa (ka. 3,2Me) ja työllistävät 325 henkilöä (ka. 33 henkilöä). Kolmen vuoden päähän asetetut tavoitteet ovat räjähtävät. Yritykset aikovat kasvattaa liikevaihdon yhteensä yli 83 miljoonaan euroon ja tiimien koon 747 henkilöön.

Yritykset kisaavat Vuoden kasvuyritys -tittelistä kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa 2.11.2023 Jyväskylässä.

Lupaavimmat kasvuyritykset 2023

 1. AMP Yhtiöt, Helsinki

AMP Yhtiöt on liiketilarakentamisen, kalustamisen ja valaistuksen vastuullinen kokonaistoimittaja. Tuomaristo vaikuttui yrityksen osaavasta tiimistä ja skaalautumismahdollisuuksista. Yrityksen palvelukonsepti on paketoitu hyvin.

 1. Annie Advisor, Helsinki

Digitaalinen Annie-botti tukee opiskelijoita tavoitteenaan ennaltaehkäistä 100,000 opintojen keskeyttämistä vuoteen 2027 mennessä. Tuomaristo vakuuttui liikeidean yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta. Yrityksellä on näyttöjä tekemisestä ja potentiaalia skaalautua sekä Suomessa että kansainvälisesti.

 1. Baba Foods, Helsinki

Baba Foods on perheyritys, joka valmistaa autenttisia Lähi-idän kasvisruokia. Yrityksen tavoitteena on olla Suomen tunnetuin, ostetuin ja houkuttelevin kasvisruokabrändi. Tuomaristo piti erityisesti hienosta tarinasta yrityksen takana, vakaista kasvuluvuista, katteesta sekä vientisuunnitelmista.

 1. LST Service, Turku

LST Service tarjoaa kunnossapidon palveluita maalla, merellä ja ilmassa. Tuomaristo arvosti sitä, että yritys on onnistunut skaalaamaan toimintaansa perinteisellä toimintamallilla ja nostamaan kannattavuutta. Yrityksen kasvuluvut ovat vakuuttavat, ja pohja entistä vahvemmalle kasvulle on luotu.

 1. MT Mediateko, Kuopio

Mediateko on mediayhtiö, jonka tavoitteena on olla ulkomainonnan markkinajohtaja Suomessa. Tuomaristo arvosti erityisesti yrityksen hyvää ja kannattavaa kasvua, selkeitä tulevaisuudensuunnitelmia ja kilpailijoista erottautumista uniikin tarjooman kautta.

 1. Profilence, Oulu

Profilence on Android-pohjaisten laitteiden vakauden, suorituskyvyn ja energiankulutuksen optimoinnin edelläkävijä. Tuomariston vakuuttivat yrityksen hienot teknologiaratkaisut ja referenssit. Yritys on tehnyt hyvää kasvua ja sen tavoitteet tulevalle tekemiselle ovat lupaavat. 

 1. Sukkamestarit, Tampere

Sukkamestarit myy Suomessa valmistamiaan merinovillaisia sukkia. Tuomaristo kokee, että yrityksessä ja yrittäjissä on paljon potkua nykyisen kasvun moninkertaistamiseen. Yritys on panostanut vastuullisuuteen aina alihankkijoista tuotantoketjuun ja hakee uutta suuntaa perinteisellä alalla.

 1. Terveytesi Palvelut, Oulu

Terveytesi Palvelut on terveydenhuollon henkilöstö- ja kokonaispalveluja julkiselle ja yksityiselle sektorille tarjoava yritys. Tuomaristo kiinnitti huomiota yrityksen nopeaan kasvuun ja vaikuttaviin lukuihin. Omaan, laadukkaaseen palvelutuotantoon keskittyminen erottaa yrityksen kilpailijoista.

 1. Tiketti, Helsinki

Tiketti tarjoaa tapahtumajärjestäjille muun muassa lipunmyynti-, markkinointi- ja konsultointipalveluita. Tuomaristo vakuuttui yrityksen tekemästä tuloksesta, suurista panostuksista kehitykseen ja vahvasta asiakaspidosta. Yritys luo itseään uudelleen ja vahvistaa markkina-asemaansa.

 1. Vezer, Kuopio

Vezer on eläinten hoitoon ja hyvinvointiin keskittyvä yritys, joka palvelee eläinlääkintä-, vähittäiskauppa- ja apteekkihenkilökuntaa. Tuomaristo kiinnitti huomiota yrityksen vahvaan myyntiputkeen, tuottoisiin vientisuunnitelmiin ja vakuuttaviin kasvutavoitteisiin.

Tuomaristo

Vuoden lupaavimmat kasvuyritykset valitsi tuomaristo, johon kuuluvat: 

 • Aki Ahlroth, yrittäjä ja valmentaja
 • Anssi Lehikoinen, toimitusjohtaja ja professori 
 • Jaakko Salminen, toimitusjohtaja ja bisnesenkeli 
 • Lennu Keinänen, sarjayrittäjä ja bisnesenkeli (tuomariston puheenjohtaja)
 • Merja Rahkola, toimitusjohtaja ja sijoittaja
 • Unna Lehtipuu, viestintäjohtaja, sijoituskirjailija ja sijoittaja

Yritykset on valittu Kasvu Openin Kasvupolku-sparrausohjelmiin osallistuneiden yritysten TOP 60 -joukosta. Yritykset arvioitiin kriteereillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Arviointi perustuu yrityksen antamiin tietoihin, tuomaristotapaamisiin ja asiantuntijapalautteisiin. 

MEDIAYHTEYDENOTOT & KUVAPYYNNÖT

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi
LinkedIn