Kymenlaakson Kasvupolun valintakriteereinä kasvuhalu ja liiketoiminnan skaalautuvuus

Kymenlaakson Kasvupolulle haki 27 yritystä, joista 15 valittiin mukaan Kasvu Open -sparraukseen.

Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen on valittu mukaan KouMetSunray TravelsKuljetus Ilkka SaukkonenJätehuolto E.ParkkinenMoision Taide ja pitokartanoLavis-lavatanssijumppa ja PMC-Pipe Kouvolasta, Terra InfraKino 123Kymen Peltikate Kuusankoskelta, Kuljettajat.fi, Kotkan Lämpö- ja vesityö ja Geisarinna Oy Kotkasta, GasSol Haminasta, REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Myllykoskelta. (EDIT 9.5.2019 Geisarinna Oy Kotkasta korvannut Homexin Kuusankoskelta.)

Tuomariston valintakriteerit olivat kasvuhalu, kasvupotentiaali, liiketoiminnan skaalautuvuus ja potentiaali kansainvälistyä. Tuomariston jäsen Kirsi Juura sanoo, että lähes kaikki valitut ovat ns. startagain-yrityksiä, jotka ovat toimineet jo jopa vuosikymmeniä.

” Erityisen ilahduttavaa oli, että mukaan haki nyt useita ns. perinteisten alojen yrityksiä kuten logistiikka-alan, jätehuollon, metalli-, sähkö-, LVI-alan ja muita rakentamisen aliurakointiin liittyviä yrityksiä. Tuomaristo näki, että näissä yrityksissä on perusliiketoiminta jo vahvalla pohjalla, mutta samalla hyviä kasvumahdollisuuksia. Monen uskotaan pystyvän laajentamaan markkina-aluettaan sekä tuote- ja palveluvalikoimaansa.

Kasvu Openin asiantuntijoiden sparraus tarjoaa heille uusia näkökulmia markkinointiin, liiketoiminnan kehittämiseen ja strategiseen suunnitteluun.

Asiantuntijoiden eli mylläreiden sparraukseen valittiin myös matkailu- ja kulttuurialan sekä vapaa-ajan palveluja tarjoavia yrityksiä.

Tuomaristoon kuuluivat Kirsi Juura (Kymenlaakson kauppakamari), Seija Aalto (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk), Timo Olli (Kouvolan seudun ammattiopisto), Minna Ollikainen (Kymen yrittäjät) ja Kati Landen (Kouvola Innovation).

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Ensimmäinen Kiitoratapäivä järjestetään 15.5.2019 Kotkassa ja toinen 11.6.2019 Kouvolassa. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa yhteensä 10 mylläriä 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Lisäksi kaikki mukaan hakeneet yritykset kutsutaan 25.4.2019 Kouvolassa järjestettävään Kasvupajaan, jossa saat ideoita ja näkökulmia kasvusi tekemiseen maksuttomissa kasvun työpajoissa.

Kasvupolun tuomaristo valitsee lopuksi kaksi Kasvupolun voittajaa, jotka julkistetaan Kasvupolun 2. Kiitoratapäivän yhteydessä. Tästä semifinaalista voittajat etenevät valtakunnalliseen Kasvu Open Karnevaaliin, joka järjestetään lokakuussa 2019 Jyväskylässä.

Lisätiedot

Janne Roiha
044 034 2179
janne.roiha@roihu.com

Liisa Arvassalo
050 33 99 691
liisa.arvassalo@roihu.com