Lennu Keinänen odottaa TOP 100 -finalistien tapaamista

Kasvu Openin valtakunnallisen tuomariston puheenjohtajan nuijaa heiluttaa tänä vuonna sarjayrittäjä ja bisnesenkeli Lennu Keinänen

Kuka Lennu?

Lennu Keinänen on sijoittaja, sarjayrittäjä, Flashnoden toimitusjohtaja ja Kasvu Openin valtakunnallisen tuomariston puheenjohtaja.

Keinänen perusti vuonna 2007 Paytrail Oyj:n, joka myytiin verkkomaksujen markkinajohtajana Netsille vuonna 2014. Keinänen on sittemmin nähty monilla lavoilla puhumassa yrittäjyydestä, rahoituksesta ja liiketoiminnan kehittämisestä.

Keinäsen vahvoja osaaamisalueita ovat SaaS, eCommerce, verkkomaksut ja B2B-liiketoiminta. 

Lennu, millainen yritys voittaa Kasvu Openin?

Kasvu Openin voittajayritykseltä löytyy kasvupotentiaalia, kyvykkyyttä ja tahtotilaa kasvuun. Tuomaristossa kiinnitämme huomioita yrityksen markkinapotentiaaliin, tiimiin ja tuotteeseen.

Tiimi on tärkeä, koska yrityksessä ei tapahdu mitään, jos oikea tiimi ei ole kasassa. Tuotteen kohdalla tuomaristo arvioi, kuinka uskottava tuote on ja kuinka selkeän kipupisteen se ratkaisee asiakaskohderyhmässä. 

Näiden elementtien lisäksi Kasvu Openin voittajayritykseltä odotetaan tractionia eli näyttöjä aikaansaannoksista ja siitä, että yrityksellä on tulevaisuudessa mahdollisuudet kasvuun. Näytöt voivat olla esimerkiksi liikevaihtoa, pilottiasiakkuuksia, aiesopimuksia tai kasvuprosentteja viime vuosien kasvusta.

Ketä muita siellä tuomaristossa on?

Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo koostuu seitsemästä eri taustoista tulevasta asiantuntijasta. Vahvuutemme on se, että jokainen tuomariston jäsen kiinnittää huomiota eri asioihin. Toiset keskittyvät tuotenäkökulmaan tai markkinapotentiaaliin, kun taas toiset kiinnittävät huomion rahoituskelpoisuuteen. Eri osaamisalueet mahdollistavat kokonaiskuvan hahmottamisen yrityksistä. 

Koska Kasvu Open ei ole minkään tietyn alan yritysten sparrausohjelma, mukana on todella erilaisia yrityksiä ja businessmalleja. Siksi tuomaristosta löytyy osaamista niin ohjelmistopuolelta, fyysisten tuotteiden markkinoilta kuin pääomasijoittajiltakin. 

Tuomaristossa saadaan varmasti hyviä keskusteluja aikaan ja pääsemme ehkä jopa tappelemaan voittajasta – hyvässä hengessä tietysti!

Mitä odotat TOP sataselta?

Yrityksiltä odotetaan selkeää kehityskaarta Kasvupolun alkumetreiltä Karnevaaliin. Puolessa vuodessa tavoitteiden, toiminnan ja ajattelun oletetaan kehittyneen ja suunnitelmien kirkastuneen.

Voittajayritys voi olla kohtuullisen alkuvaiheen yritys tai jo pidemmällä oleva yritys, mutta tärkeintä on se, että asiat ovat menneet eteenpäin. 

Entä Karnevaalilta 2019?

Kasvu Open Karnevaalissa minulle tärkeimpiä juttuja ovat sopivan rento, innostunut ja inspiroiva ilmapiiri. Henkilökohtaisesti olen tosi innoissani siitä, että pääsee katsomaan sataa todella hyvää yritystä, jotka ovat selvittäneet tiensä Karnevaaliin saakka.