Vuoden kasvuyritys 2023 on Profilence

Oululainen Profilence on Vuoden kasvuyritys 2023. Valinnan ratkaisivat yrityksen globaalit referenssit ja onnistunut liiketoimintamallin muutos. Vuoden kasvuyritys valittiin kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa 2.11.2023.

Profilencellä on vahva kasvutahto sekä merkittäviä näyttöjä jo syntyneestä kasvusta Suomessa ja kansainvälisesti. Yrityksen myyntitiimi on kansainvälinen ja vahva. Globaalit referenssit ja skaalautuva liiketoimintamalli vakuuttivat Vuoden kasvuyrityksen valinneen tuomariston.

– Profilencen kasvutahto on kiistämätön. Yritys on ottanut ison riskin ja vaihtanut liiketoimintamallin paremmin skaalautuvaksi. Riskinotto on kannattanut, tuomariston puheenjohtaja Lennu Keinänen sanoo.

Profilence on Android-pohjaisten laitteiden vakauden, suorituskyvyn ja energiankulutuksen optimoinnin edelläkävijä. Yritys on perustettu 2014.

Tuomaristo antoi kunniamaininnan helsinkiläiselle Annie Advisorille, joka ratkaisee globaalia, yhteiskunnallisesti merkittävää ongelmaa. Digitaalinen Annie-botti tukee opiskelijoita tavoitteenaan ennaltaehkäistä 100,000 opintojen keskeyttämistä vuoteen 2027 mennessä. Keinänen sanoo, että Annie Advisorin kasvupolku on varhaisessa vaiheessa, mutta potentiaali on jo selkeästi nähtävissä.

-Annien tiimi on vakuuttava ja yrityksen kasvusuunnitelmat ovat realistisia ja selkeitä, pohjautuvat perusteelliseen tutkimukseen, Keinänen sanoo.

Vuoden kasvuyritys

Kasvu Open jakaa Vuoden kasvuyritys -tunnustuksen vuosittain. Tunnustuksen saavalla yrityksellä on vahva kasvuhalu, motivoitunut tiimi sekä todistettu markkinapotentiaali ja näyttöjä kasvusta. Tämän vuoden tunnustuksen saajan valitsi tuomaristo, johon kuuluvat Anssi Lehikoinen, Aki Ahlroth, Jaakko Salminen, Lennu Keinänen (tuomariston puheenjohtaja), Merja Rahkola ja Unna Lehtipuu.

Vuoden kasvuyritys valittiin Kasvu Openin Kasvupolku-ohjelmiin vuonna 2023 osallistuneiden TOP 10 -yritysten joukosta.

Mediayhteydenotot:

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi

Sami Utriainen
toimitusjohtaja, Profilence
050 486 9761
sami.utriainen@profilence.com