Ministeri Skinnari: Kasvuyritykset ovat tulevia Suomen viennin kasvattajia

Kasvuyritykset ovat nyt ja tulevaisuudessa niitä yrityksiä, jotka työllistävät lisää suomalaisia. Kasvuyritykset ovat myös tulevia Suomen viennin kasvattajia, joista voi kehittyä ja kasvaa suurempia yrityksiä nimenomaan viennin kautta, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. 

Ministeri Ville Skinnari osallistuu kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalin “Vuosi 2021 meillä ja maailmalla – Mitkä ovat kasvuyritysten menestyksen mahdollisuudet? -paneelikeskusteluun. Keskustelun ytimessä ovat koronapandemian aiheuttamat muutokset kasvuyrityskentän tulevaisuuden näkymissä.

– Suomalaisten PK-yritysten menestyminen edellyttää yrityksiltä itseltään lujaa uskoa tulevaan ja aitoa halua kasvuun. Koska tulevasta ei ole takeita ja Suomen kotimarkkinat eivät juurikaan kasva, löytyy kasvu PK-yrityksillekin nimenomaan kansainvälisiltä markkinoilta ja viennistä, sanoo Skinnari, ja jatkaa:

– Tähän puolestaan liittyy keskeisesti, että yrityksen omistajilla ja johdolla tulee olla sama näkemys kasvun tavoitteista kansainvälisillä markkinoilla. Vienti vaatii pääomia, henkilöstöresursseja ja pitkäjänteistä jalkatyötä. Tulokset eivät viennissä tule hetkessä, mutta ne voivat olla mittavia. Lisäksi on hyvä huomioida, että kasvavalle PK-yritykselle voi löytyä rahoitusta jatkokasvuun myös kansainvälisiltä markkinoilta.

Kasvuyritysten merkitys on Suomessa kriittisen tärkeä ja keskeinen. Ministeri Skinnari sanoo, että kasvuyritykset ovat nyt ja tulevaisuudessa Suomessa(kin) niitä yrityksiä, jotka työllistävät lisää suomalaisia. 

– Kasvuyritykset ovat myös tulevia Suomen viennin kasvattajia, joista voi kehittyä ja kasvaa suurempia yrityksiä nimenomaan viennin kautta. Globaalimarkkinat ovat käytännössä lähes rajoittamattomat. Suomalaisilla kasvuyrityksillä onkin suurta potentiaalia lukuisilla toimialueilla. Peräänkuulutan tässä yrityksille ennakkoluulotonta keskinäistä yhteistyötä, joka voi auttaa löytämään uusia mahdollisuuksia ja aitoja win-win -toimintamalleja.

Kasvu Open tukee kotimaisia kasvuyrityksiä 

Kasvu Open on kasvuyritysten sparrausohjelma, joka tarjoaa maksutonta apua liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun. Kasvu Open sparraa vuosittain satoja kotimaisia kasvuyrityksiä, joita yhdistää halu kasvaa – usein kansainvälisille markkinoille.

Kasvu Open järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalin 27.-29.10.2020. Paneelikeskustelu on tapahtumaohjelmaa. Ministeri Skinnarin lisäksi keskusteluun osallistuvat Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu, DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka sekä brändin ja yrityskulttuurin rakentamiseen erikoistuneen Co-Foundersin perustaja, toimitusjohtaja Ia Adlercreutz. Keskustelua johtaa Nordean Yrittäjän pankin liiketoimintajohtaja Iiro Korander.

Keskustelu on kuvattu ennakkoon koronapandeminan rajoitukset huomioon ottaen.

Voit seurata keskustelua torstaina 29.10. alkaen kello 11.45. Ilmoittaudu Kasvu Open Karnevaaliin tästä.