Vuosi 2017 – Mitä sitä tulikaan tehtyä?

Näin kuluneen vuoden päätteeksi tekee hyvää istua hetkeksi alas ja pohtia, millaisia asioita oikein on saanut aikaan.

Tapahtumapäivien, yritysten kohtaamisten, ongelmatilanteiden ratkomisen ja onnistumisen lomassa jää harvoin aikaa menneiden tapahtumisen jäsentelyyn. Mitä saimme vuonna 2017 aikaan ja mitä on luvassa tulevalla kaudella?

Kasvu Openin vuosi 2017 oli suurempi kuin koskaan aiemmin. Mukaan hakeneiden yritysten määrä kasvoi noin 20 prosentilla. Kaikkiaan 839 yritystä ilmaisi kasvunälkänsä ja haki mukaan sparraukseen. Koko joukosta 420 yritystä oli mukana Kasvupolkujen sparrauksessa ja heistä 100 jatkoi vielä valtakunnallisten Kiitoratapäivien sparraukseen.

Kaiken kaikkiaan tiimimme järjesti yhteensä 5100 sparraussessiota, joissa kasvunälkäiset yritykset saivat kasvun myllärit vauhdittamaan kasvusuunnitelmiaan. Mylläreiden antamien arvioiden mukaan yritysten taso ja kasvupotentiaali on kasvanut vuosi vuodelta.

Lokakuussa Jyväskylässä 25.-26.10 järjestetty Kasvu Open Karnevaali huipensi kuluneen kauden ja kokosi yhteen koko verkoston. Samalla kertaa uusi Kasvu Open -vuosi jo starttasi marraskuun alusta ja aloitin päätoimisena toimitusjohtajana Kasvu Open Oy:ssä.

Seuraajani Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltunen on ollut kasvuyritysvaliokunnan jäsenenä luomassa Kasvu Openia ja on toiminut myös Kasvu Open Oy:n hallituksen jäsen. Arilla on siis vahva tuki ja tuntuma sparrausprosessiimme.

Tällä hetkellä uudelle kaudelle vahvistuneita Kasvupolkuja on jo 14. Kahteen ensimmäiseen, Maaseudun ja Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolkuihin, saimme yhteensä peräti 126 hakemusta. Tästä joukosta ensimmäiset 30 kasvunnälkäistä yritystä on jo valittu näille kahdelle polulle ja yritykset pääsevät tositoimiin tammikuussa.

Järjestämme kauden 2018 aikana kaikkiaan 30 alue- ja toimialakohtaista Kasvupolkua, joille pääsee mukaan yhteensä 450 yritystä. Finaaliin eli niin sanotulle toiselle kierrokselle valitaan edelleen 100 yritystä. Finaalin ulkopuolelle jääneiden yritystenkin matka jatkuu Kasvu Invitation -työpajoihin, joissa kasvusuunnitelmaa pääsee kehittämään tiiviisti yhdestä näkökulmasta alan asiantuntijoiden johdolla.

Kasvu Open Karnevaalissa Jyväskylässä 24. – 25.10.2018 nostetaan esille erityisesti tulevaisuuden ratkaisuja maailmanpelastus hengessä. Tästä vuodesta poiketen kaikki vieraat pääsevät kuulemaan 100 finalistiyrityksen pitchaukset. Karnevaalin tarkempi ohjelma julkaistaan alkuvuonna.

Haluamme Kasvu Open tiimin puolesta kiittää kasvuyritysten kansanliikettä loistavasta yhteistyöstä ja toivottaa Rauhallista Joulua ja Uutta Kasvun Vuotta 2018!