Mitkä ovat yrityksesi arvot? Kotiseuturakkaus vai parempi maailma?

Saimi Hoyer

Tunnustan, olen jokaisen Koolla on väliä -kiertueen pääpuhujan fani. Miten näin pääsi käymään? 

Olen tavannut henkilökohtaisesti Koolla on väliä -kiertueen pääpuhujista vain Hotelli Punkaharjun Saimi Hoyerin. Ensimmäisen podcast-tuotannon yhteydessä tapahtunut tutustuminen sulatti sydämen. Keneen kultatakkinen punapää voisi olla tekemättä vaikutusta? Saimi on luonnonvoima, jonka kotiseuturakkaus palaa täydellä liekillä. Se näkyy lujana tahtona onnistua hotelliyrittäjänä sekä Suomen ja Saimaan matkailun airuena.

Ilmoittaudu Kuopion tapahtumaan!

Tapaamatta arvaan, että Lunetten Heli Kurjasessa on samaa taikaa kuin Saimissa. Kun luin Luneten tarinaa, läikähti. Hitsi, mikä tyyppi!

– Haluamme rohkaista avointa ja inspiroivaa keskustelua kuukautisista ja meille on tärkeää jättää perinnöksi parempi maailma, jossa kaikilla on oikeus kuukautishygieniaan. Me Lunettella olemme enemmän kuin kuukuppi. Olemme elämäntapa, yhteisö ja tulevaisuus.

Jos en ole Tampereella kuuntelemassa Helin puheenvuoroa, puren käteni poikki. Haluan kuulla, miten Helin arvot ovat muuttuneet matkalla “kotiäidistä menestyneeksi, kansainväliseksi yrittäjäksi”, vai ovatko ne?

Koolla on väliä, Tampere

Ympäristöystävällisyys ja joulun sanoma

Seinäjoki ja Kaslinkin perustaja Raino Kukkonen. Luin Kaslinkin nettisivuille kirjoitetun tarinan useaan kertaa. Tarina on klassinen: Kaslink aloitaa yritystoiminnan vuokratiloisssa ja kehittyy yhdeksi Suomen nopeimmin kasvaneista yrityksistä 2000-luvulla. Ja ne arvot, nostan hattua.

– Kaslinkin toiminta on perustunut ympäristöystävällisiin ratkaisuihin ja kestävään kehitykseen alusta asti. Ekologinen ajattelutapa kulkee läpi koko tuotantoketjun. Myös toimittajiemme ja yhteistyökumppaniemme tulee toimia edellyttämiemme vastuullisten toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Koolla on väliä Seinäjoella Kaslinkin perustaja, ruokainovaattori Raino Kukkonen

Santa Park – Arctic Worldin yrittäjä Ilkka Länkisen fanin minusta teki perheyrittäjyys, jota en voi olla ihailematta. Voisinko itse jakaa sekä arjen että työn perheeni kanssa? Voisitko sinä? Ilkka puolisoineen on tehnyt näin vuodesta 1997 asti.

– Uskomme vahvasti jakamisen ja välittämisen kulttuuriin. Suomalainen Joulupukkimme välittää ja edistää joulun sanomaa maailmalle. Autamme ja kannustamme toinen toisiamme, kasvamme yksilöinä, yhteisönä ja yrityksenä luoden kannattavaa tulosta.

Ilmoittaudu Oulun tapahtumaan!

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja yhteisöllisyys

Järvenpäässä puhuva Teemu Arina ei sujahda samaan sarjaan kuin muut. Teemu on digitalisaation asiantuntija, teknologia-alan sarjayrittäjä, tietokirjailija ja biohakkeri.  Viimeisestä yhteydestä hän on minulle tutuin. 

Teemu Arina on kirjoittanut yhdessä lääkäri Olli Sovijärven ja ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan kanssa Biohakkerin käsikirjan, jossa pureudutaan suorituskyvyn, hyvinvoinnin ja terveyden optimointiin hyödyntämällä tiedettä, teknologiaa ja syvällistä ymmärrystä ihmisen ravitsemuksesta. Kirja on eniten koskaan ennakkoon myynyt ja sitä kautta odotetuin tietokirja Suomessa.

Että näin, vau. Fanitukseni perustuu puhtaasti siihen, että Teemu osaa sujuvasti puhua ja kirjoittaa asioista, jotka ovat minulle täysin vieraita.

Ilmoittaudu Järvenpään tapahtumaan!

Koolla on väliä, Helsinki: Akun tehdas

Aku Syrjä ja Juha Torvinen – Akun tehdas. Tarvitseeko tähän sanoa mitään. Akun tehdas oli mukana toteuttamassa Kasvu Open Karnevaalia 2019. Sanoisin, että vuoden parasta palvelua ennen, aikana ja jälkeen tapahtuman. Millä arvoilla tätä puotia johdetaan? 

– Sitten syntyi idea. Idea jonka moni tuomitsi heti kättelyssä tuhoon tuomituksi. Tarvittiin Tehdas, Akun Tehdas. Sellainen konklaavi, joka kokoaisi alan tekijät saman tehtaan katon alle. Yhdessä olisi mukavampaa ja tehokkaampaa tarjota palveluja yrityksille ja monenlaisille muille seura- ja kuppikunnille.

Missä nähdään? https://kasvuopen.fi/yritystapahtumat/