OiOi – Kasvu Open Kasvupolulta kansainvälisille kentille

Hyvälle näyttää, kasvua on näkyvissä, sanoo OiOi Collective Oy:n toimitusjohtaja Sami Kämppi.

Jos vauhti jatkuu koko vuoden tähän malliin, luvassa on ekspotentiaalista kasvua.

OiOi:n alkuvuoden 2019 ponnistus on yrityksen tähänastisesti mittavin sekä näyttävin. Yritys toteutti Finnairin Helsinki-Vantaan lentokentälle suuren vuorovaikutteisen ja immersiivisen luontoelämystilan, jonka avajaisia vietettiin 7.helmikuuta. Kokonaisuus on suunniteltu alusta asti asiakkaan kanssa idealla: Kuinka voimme luoda älykkään ja immersiivisen kokonaisuuden keskelle lentokenttää?

Myös kansainvälisellä rintamalla on tuotteiden puolesta hyvää imua. Kyselyitä tulee ympäri maailmaa ja puheissa vilisevät kaupungit Uppsalasta Hong Kongiin.

OiOi:n ensimmäiset projektit tehtiin Berliiniin, Itävaltaan ja Helsinkiin. Tänä vuonna olen lähdössä Euroopan kiertueelle. Meillä on jo valmiita liidejä ja neuvottelujen avauksia esimerkiksi Englantiin, Saksaan ja Portugaliin, sanoo OiOi:n myynti- ja markkinointijohtaja Olli Marjalaakso.

OiOi:n myynti- ja liiketoiminta jakautuu kahteen. On valmiiksi konseptoituja älykkään tilan palveluja, joita voidaan toimittaa nopealla aikataululla sekä räätälöityjä kokonaisuuksia.

Mitä jäi käteen Kasvu Openista?

Olli Marjalaakso oli vasta aloittanut yrityksessä, kun OiOi osallistui Kasvu Openiin. Hän kokee, että sparrauksessa sai hyvän läpileikkauksen omasta firmasta.

Konkreettisesti käteen jäi se, että olemme tiettyjen mylläreiden kanssa yhteistyössä edelleen. Esimerkiksi sparraaja, joka mylläsi meitä Karnevaalissa; olemme aktiivisesti LinkedInin kautta yhteydessä ja hän vinkkaa meille liidejä silloin tällöin.

Kilpailuhenkiseen Sami Kämppiin vaikutuksen teki mahdollisuus mitata oman tekemisen taso.

Kasvu Openin konkreetisin hyöty on se, että sun pitää pari päivää keskittyä pelkästään oman liiketoiminnan kehittämiseen. Yrittäminen kun on usein sitä, että teet tätä päivästä toiseen tiiviillä tahdilla – ei tässä arjessa tule liian usein sellaisia hetkiä, että pääsisi omia ajatuksia pyörittelemään ja sparraamaan kovan tason ammattilaisten kanssa.

OiOi Collective Oy on Etelä-Savon Kasvupolun 2018 voittaja ja Kasvu Open TOP 100 -finalisti.

Jutun kuvat: Finavia/Pasi Salminen