QuietOn tähtää markkinoiden kärkeen

SUPERFINNS-ohjelman ykkösellä QuietOnilla on katse vahvasti kasvussa. Sparrauksessa kirkastettiin yrityksen visiota ja seuraavia askeleita.

QuietOn selviytyi SUPERFINNS-ohjelman potentiaalisimmaksi kasvuyritykseksi oikealla tahtotilalla ja erinomaisilla edellytyksillä valloittaa globaalit markkinat. 

Tuomariston päätökseen vaikutti muun muassa se, että QuietOn ratkaisee globaalin mittaluokan ongelmaa ja sillä on jo taskussa kannattavia kasvulukuja. Yrityksen innovaatio on markkinoiden pienin vastamelukuuloke.

QUIETON SYNTYI KÄYTÄNNÖN TARPEESTA

QuietOnin tarina alkoi Pekingin lentoasemalla myydyistä vastamelukuulokkeista, joita Janne Kyllönen, toinen yrityksen perustajista kokeili kyllästyttyään ympäristön melutasoon.

– Hän alkoi heti pohtimaan, miksi kuulokkeet ovat niin valtavan kokoisia. Siitä syntyi idea, että pystyisikö kehittämään niin pienet vastamelukuulokkeet, että ne sopisivat nukkumiseen, QuietOnin toimitusjohtaja Katja Siberg kertoo.

Mukaan projektiin Janne pyysi entisen kollegansa Matti Nisulan. QuietOnin ensimmäinen prototyyppi syntyi oululaisessa autotallissa. Tällä hetkellä myynnissä on uuden sukupolven malli 3.1.

QuietOnin aktiivinen vastameluteknologia torjuu melua koko taajuusalueella. Kuulokkeet on suunniteltu erityisesti nukkumiseen ja levollisiin yöuniin.

– Meidän tuote on markkinoiden pienin vastamelukuuloke ja se on meille tietysti ehdoton etu. Tämä on ainoa kuuloke, jonka kanssa pystyy nukkumaan myös kyljellään, Siberg sanoo.

QuietOnin Katja Siberg oli tyytyväinen SUPERFINNS-ohjelman laajaan asiantuntijaverkostoon.

SUPERFINNS-OHJELMASTA VAUHTIA KASVUUN

Tällä hetkellä QuietOn on voimakkaan kasvun vaiheessa. Yrityksen menestyksen takana on kansainvälisen tiimin pitkäjänteinen työskentely. SUPERFINNS-ohjelmasta tiimi lähti hakemaan ulkopuolista näkemystä ja vahvistusta omaan visioon.

– Lähdimme tähän vähän sillä ajatuksella, että kokeillaan pääsemmekö mukaan. Ohjelmaan valituksi tuleminen oli tosi hieno juttu ja osui juuri hyvään saumaan, Siberg sanoo.

Ohjelman alussa suurin kysymys liittyi rahoitukseen. Sibergin mukaan QuietOnilla on vahva tahtotila kasvun vauhdittamiseksi. Tähän tarvitaan investointeja.

– Kyllähän me kasvamme myös orgaanisesti, mutta haluamme kasvaa nopeammin. Tätä lähdimme yhdessä sparraajien kanssa pohjustamaan.

Siberg oli todella tyytyväinen SUPERFINNS-ohjelman laajaan asiantuntijaverkostoon. Joukosta löytyi niin talousosaajia, sijoittajia kuin markkinoinnin ammattilaisia, joilta QuietOn sai kysymyksiinsä vastauksia. Sparraus toi yritykselle myös paljon uutta pohdittavaa. 

Sparraajien joukosta löytyi Sibergin mukaan kontakteja, joihin voi epäröimättä ottaa yhteyttä myös ohjelman päättymisen jälkeen.

– Keskustelu oli tosi avointa ja luottamuksellista. Siinä syntyi sellainen olo, että jos jossain tarvitsee apua, niin aina voi ottaa yhteyttä ja kysyä.

TAVOITTEENA HYVÄ JA RAUHALLINEN UNI

QuietOnin kasvua tukee vahva arvopohja ja halu parantaa ihmisten elämänlaatua. Ilman riittävää ja hyvälaatuista unta ihmisen on vaikea suoriutua tehtävistään ja palautua riittävästi. QuietOnin tavoitteena onkin hyvän ja rauhallisen unen tarjoaminen kaikille. 

Sparrauksen jälkeen QuietOnin visio on vahvistunut ja selkiytynyt. Katse on nyt suunnattu vahvasti kasvuun ja investointien hankkimiseen. Tuotekehityksessä on Sibergin mukaan todella mielenkiintoisia ideoita ja yksi uusi tuote on jo loppusuoralla.

– Meillä on rima todella korkealla. Tahtotilamme on tulla synonyymiksi nukkumiskorvatulpalle ja vallata lisää alaa niin globaalilla kuin kotimaisella markkinalla, Siberg tiivistää.