Sijoittajan suosikki 2019: Meluta Oy

Kasvu Open kaudella 2019 suuruudeltaan miljoonan euron arvoisen Sijoittajan suosikki -kasvurahoituksen voitti sensoriteknologiaan ja signaalinkäsittelyyn erikoistunut Meluta Oy

Tamperelainen Meluta on perustettu erityisasiantuntijuudelle. Yritys keskittyy edistyneeseen signaalinkäsittelyyn ja koneoppiviin järjestelmiin. Syvä asiantuntijuus erittäin pienellä alueella sensoriteknologioissa ja signaalinkäsittelyssä, aiheuttaa nicheosaamisen lisäksi haasteita kasvulle.

– Erikoisosaaminen, josta yritetään puristaa toimiva ja skaalautuva liiketoimintamalli on suurin haasteemme. Meillä onkin tavallaan itsemme uudelleen keksiminen käynnissä. Hyväksymme sen, että jos haluamme kasvaa, meidän pitää ottaa riskejä ja altistaa itsemme epämukavuusalueelle, Meluta Oy:n liiketoiminnan kehittäjä Pauliina Peltola kertoo.

Erikoisosaaminen on osoittautunut suureksi haasteeksi myös rekrytointitilanteissa.

– Myyntihenkilöiden löytäminen on todella haastavaa. Pitää osata mennä tosi syvälle prosessiin. Ei riitä, että osaa vaan myydä luukuttaa. Pitää ymmärtää mitä ja miten osaamistamme voi soveltaa – ja sitten myydä. Olin itse ollut varmaan jo puoli vuotta töissä, kun vihdoinkin tajusin, että ahaa,  tätäkö me tehdään, Peltola nauraa.

Sijoittajan suosikki – apua rekrytointiin

Rekrytointi oli ensimmäinen konkreettinen asia, johon Melutalla panostettiin, kun Karnevaalin lavalla ojennettu palkintoshekki konkretisoitui. Rekrytoinnin kautta tuotekehitystä, myyntiä ja markkinointia saatiin iso harppaus eteenpäin

Sijoittajan suosikki -kasvurahoitus mahdollisti esimerkiksi uuden, kokeneen teknologiajohtajan palkkaamisen. Teknologiajohtajan ansiostaan yrityksen asiantuntijat ovat voineet irrottautua itsensä tuotteistamisesta.

Tulevaisuuden tavoitteemme on alle miljoonassa pysyneen liikevaihtomme kolminkertaistaminen.

Pontta koitokseen antaa sijoittajien kyky nähdä yrityksen potentiaali, joka on skaalautuvan tuotteen kehittäminen.