Sijoittajan suosikki 2019 – Mitä tekisit miljoonalla?

Mitä tekisivät viime vuoden Kasvu Open -voittajat, Finnos Oy ja Cajo Technologies, jos yrityksen tilille napsahtaisi miljooonan euron kasvurahoitus?

Finnoksen toimitusjohtaja Jere Heikkisen vastaus on selkeä.

“Kansainvälistymiseen.” Jere Heikkinen, Finnos Oy

Teollisuuden digitalisaation edelläkävijä Finnos Oy toimii tällä hetkellä 17 eri maassa, kuudella mantereella. Miljoonan euron kasvurahoituksella Heikkinen vauhdittaisi yrityksen kansainvälistymistä ja perustaisi tytäryhtiön mielenkiintoiseen kohteeseen.

Cajo Technologies´n toimitusjohtaja Niko Karsikas käyttäisi suurimman osan rahoituksesta Heikkisen tavoin kansainvälistymiseen. Karsikkaalla oli kuitenkin mielessä muitakin rahoituskohteita.

“Käyttäisin  750 000 euroa entistä agressiivisempaan kansainvälistymiseen, myyntiin ja markkinointiin ja loput 250 000 euroa tuotekehitykseen painopisteenä ohjelmistojen kehittäminen.” Niko Karsikas, Cajo Technologies

Innovatiivisia lasermerkintäratkaisuja valmistava Cajo Technologies toimittaa tällä hetkellä laitteita 23 eri maahan.

Karnevaalista boostia kasvuun

Vuoden 2018 Start again-sarjan voittaja Cajo Technologies jatkaa edelleen kovassa kasvussa ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Kasvu Open kauden 2018 jälkeen Cajo Technologies on lanseerannut uuden kokonaisratkaisuja tarjoavan bisnesmallin, muuttanut tuotemallistoaan ja aukaissut uudet nettisivut.

“Sparraus vahvisti käsitystä Cajon tuoman teknologian arvosta loppuasiakkaan silmin katsottuna. Opimme fokusoimaan entistä paremmin meidän kohderyhmään.” Niko Karsikas, Cajo Technologies

Finnos voitti Kasvu Openin Startup-sarjan vuonna 2018. Yrityksen koko toimintahistoria on Kasvu Openiin kytköksissä, sillä yritys lähti sparraukseen mukaan ensimmäistä kertaa jo vuonna 2017 pian yrityksen perustamisen jälkeen. Yritys on edennyt kasvusuunnitelmansa mukaisesti ja laajentanut sahateollisuuden lisäksi myös muihin teollisuuden osa-alueisiin sekä ulkomaille.

“Sparrauksen avulla polku on kirkastunut. Ensiksi otettiin sahateollisuus ja Suomi haltuun. Kun näistä on saanut referenssit, voi lähteä laajentaan toimintaa.” Jere Heikkinen, Finnos Oy

Voittajayritykset Finnos ja Cajo Technologies vakuuttavat, että he molemmat olisivat lähteneet tavoittelemaan Sijoittajan Suosikkia, mikäli sellainen olisi ollut tarjolla jo viime vuonna.

“Kaikki rahoitus helpottaa aina ja monesti kasvussa hidastava tekijä on juuri rahoituksen puute.” Jere Heikkinen, Finnos Oy

SIJOITTAJAN SUOSIKKI 2019

Sijoittajan suosikki -palkinto on miljoonan euron kasvurahoitus, joka koostuu Innovestorin rahoituskierroksen 500 000 euron pääomasijoituksesta ja Nordean 500 000 euron kasvulainasta.

Mukaan kisaan Sijoittajan suosikki 2019 -palkinnon miljoonasta eurosta pääset osallistumalla Kasvu Open Kasvupolulle. Sijoittajan suosikki 2019 -palkinnon saajalle ei ole rajattu tiukkaa toimialaa tai kasvuvaihetta. Olennaisina kriteereinä ovat yrityksen ja yrityksen tiimin näytöt, osaaminen sekä yhdessä arvioitu halu ja kyky vauhdittaa kasvua. Pääpalkinnon myöntäminen edellyttää pääomasijoitus- ja kasvulainaehtojen täyttymistä.