Kasvu Open aloittaa tutkimusyhteistyön Jyväskylän yliopiston kanssa

Tutkimusyhteistyön tavoitteena on selvittää sparrauksen vaikutusta pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen. Tutkimustuloksia julkaistaan kevään 2024 aikana.

Kasvu Open on aloittanut tutkimusyhteistyön Jyväskylän yliopiston kanssa. Tutkimusyhteistyössä selvitetään, miten Kasvu Openin yrityksille tuottama liiketoiminnan sparraus vaikuttaa yritysten liiketoimintaan.

– Tutkimusyhteistyö on meille äärimmäisen tärkeä. Yhteistyön kautta voimme kuvata entistä paremmin Kasvu Openin -toiminnan vaikuttavuutta. Jyväskylän yliopisto on meille luonteva kumppani yhteistyön tekemiseen, sillä Kasvu Openin sparrauskonsepti perustuu Jyväskylän yliopistossa kehitettyyn Kasvun Kiitorata -malliin, sanoo Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä

Yhteistyön tavoite on kartoittaa sparrauksen aikaansaamaa muutosta yrityksen liiketoiminnassa pidemmällä aikavälillä, ja tätä kautta kyetä viestimään sparrauksen vaikutuksesta tutkitusti merkityksellisenä työkaluna.

Tutkimusyhteistyö toteutetaan määrällisenä ja laadullisena tutkimuksena. Tutkimusta johtavat tutkijatohtori Mari Suoranta ja apulaisprofessori Mikko Rönkkö Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta

Kasvu Open on kerännyt säännöllisesti, vuosien ajan dataa yrityksistä Kasvuyritysanalyysi-työkalun avulla sekä dokumentoimalla anonyymiä kanssakäymistä yritysten ja sparraajien välillä. Massadatasta ja dokumentaatiosta muodostuu monipuolinen, rikas ja kansallisesti merkittävä tutkimusaineisto, Suoranta sanoo, ja jatkaa:

Olin aikanaan mukana luomassa alkuperäistä Kasvun Kiitorata -konseptia, joten nyt on erityisen hienoa palata tutkimaan Kasvu Openin -prosesseissa mukana olevia yrityksiä ja Kasvu Openin vaikuttavuutta.

Mediayhteydenotot

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi

Mari Suoranta
tutkijatohtori, Jyväskylän yliopisto
mari.suoranta@jyu.fi