Kasvu Open -sparrauksesta buustia yrityksen alkuvaiheen kasvuun

Premium-tason ekologista kosmetiikkaa valmistava INARI Arctic Cosmetics lähti mukaan Kasvu Openiin, koska halusi verkostoitua ja saada asiantuntijasparrausta.

Arktisiin Lapissa kasvaviin raaka-aineisiin kosmetiikassa luottavan kasvuyrityksen perustajat Sirkku Hahn ja Nina Stenberg kokevat Kasvu Open -matkan vastanneen odotuksia ja enemmän.

Vuosi mukana tässä prosessissa on antanut mahdollisuuksia verkostoitua ja vaihtaa ideoita ihmisten kanssa, joilla on meiltä puuttuvaa kokemusta. Verkostojen ja sparrauksen ansioista olemme päässeet eteenpäin omaa viestiä ja strategiaa kirkastaen, sanovat Hahn ja Stenberg.

INARI Arctic Cosmetics’in INARI Arctic Beauty on ensimmäinen arktinen premium-tason luonnonkosmetiikkamerkki. Yritys tuo kansainvälisille kosmetiikkamarkkinoille uuden käsitteen – arctic beauty. Arctic beauty -tuotteiden raaka-aineita ovat Lapin arktisessa kasvuympäristössä kasvaneet superkasvit kuten lakka ja puolukka.

Kasvuyrityksen tähtäimessä Aasian markkinat

Inari Arctic Cosmetics osallistui Kasvu Openin Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolulle vuonna 2018. Kasvuyrityksen sparrausksesta saamat suurimmat hyödyt liittyvät sparrauksssta saatuihin oppeihin sekä uusien kontaktien luomiseen. Kasvu Open Karnevaalissa on päästiin hiomaan myös myyntiä potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

– On tullut hyvää haastamista ja kysymyksiä, joita ei tavallisina työpäivinä tule mietittyä. Olemme hahmottaneet heikkoutumme, mutta myös saaneet vahvistusta liikeidealle. Tuotteemme ovat markkinoilla vasta puoli vuotta ja tässä vaiheessa on hyvä saada palautetta ja neuvoja.

Tulevaisuudessa INARI Arctic Cosmetics haluaa kasvattaa jälleenmyyjäverkostoa Saksan ja Itävallan markkinoilla sekä laajentaa muihin Euroopan maihin. Kasvuyrityksen perustajat saivat Kasvu Openista lisää luottoa tekemiseen ja uskaltavat asettaa Euroopan jälkeen seuraavaksi tavoitteeksi laajentamisen Aasiaan.

LUE: Sparraus on oivalluksia ja oppia kahteen suuntaan