Sparraus tehosti Skandinon tuotekehitystä

Skandinon muovittomat astiat parantavat maailmaa, helpottavat lapsiperheen arkea ja varmistavat turvalliset ruokailut. Seed Village -ohjelmassa tuotekehitystä sparrattiin konkareiden ohjauksessa.


Kun Skandinon toimitusjohtaja Emmi Lemmetty perusti oman perheen, hän havaitsi, että markkinoilla on valtava tarve ekologisille astioille, jotka kestäisivät myös astianpesukoneen ja mikron.

– Pikkulasten maailma on hukutettu muoviin. Muovikippojen ja -kuppien kuvitukset irtoilevat ja niistä harvat saa laittaa mikroon, Lemmetty kuvailee. 

Skandinon tuotteiden tuotekehityksen alussa suurin haaste oli täysin puhtaan ja myrkyttömän materiaalin löytäminen. Materiaaleja testailtiin neljä vuotta, jonka jälkeen kemikaaliton luonnonkuitumateriaali vihdoin löytyi. 

Työtä oli kuitenkin vielä jäljellä.

Sparraajina kuitualan konkareita

Skandino valittiin mukaan Seed Village -ohjelmaan vuonna 2022. Ohjelma auttaa kasvuyrityksiä kasvattamaan verkostojaan ja kehittämään tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa.

Seed Village -ohjelmassa astioiden valmistusprosessia hiottiin, sillä tuotteiden lanseeraus oli vasta edessä. Tuotekehittely tuntui jatkuvalta haasteiden kehältä, mutta ohjelmasta saadut kontaktit auttoivat yrittäjää eteenpäin.

Sparraajista löytyi alan konkareita, joilla oli tietämystä kuitutuotteista. Heiltä saatu tieto tuotteiden reiteistä S-ryhmän ja Keskon kauppoihin oli erityisen hyödyllistä.  

– Siellä oli muutama aivan timanttinen tyyppi! Erityisen kunniamainnan haluan antaa mahdollisuudelle, jossa yrittäjä voi tehdä sparraajavalinnat itse sparraajien profiilien perusteella, Lemmetty hehkuttaa. 

Emmi Lemmetty, Skandino
Skandinon Emmi Lemmetty toivoo, että yrityksen esimerkki saa muutkin välittämään ympäristöstä ja tulevista sukupolvista.

Sparraajat ovat Seed Villagen helmi 

Lemmettyn mukaan Seed Village -ohjelman huippuluokkaisuudesta kertoo sparraajien huolellinen valmistautuminen yrittäjien kohtaamiseen.

Skandinon sparraajat olivat lukeneet kaiken materiaalin, jota yrityksestä oli saatavilla. Näin sparrauksessa päästiin suoraan asiaan. 

Seed Villagesta vaikuttunut Lemmetty suunnittelee hakevansa mukaan myös muihin Kasvu Openin ohjelmiin.

Hänellä on kova into jatkaa Skandinon kehittämistä ja päästä parantamaan maailmaa ekologisia ratkaisuja tarjoamalla. 

Skandino

Skandino valmistaa innovatiivisia, toiminnallisia ja ergonomisia astioita. Skandinon tuotteet auttavat turvallisesti pieniä lapsia itsenäisen syömisen ja juomisen opettelussa. Kaikki astiat valmistetaan ympäristöystävällisistä biopohjaisista materiaaleista, ja ne ovat tutkitusti 100% turvallisia lapsille.