​Voisiko tämän tehdä vieläkin paremmin – digin avulla?

Kasvu Open on viime vuonna palkittu useampaan otteeseen yhtenä tehokkaimmista, yhteisöllisimmistä ja tuloksekkaimmista ohjelmista kasvuyritysten tukemisessa ja kehittämisessä.

Kaikki saavutettu palkintosade on ollut kovan työn ja prosessien kehittämisen ansiota. Parannettavaa löytyy kuitenkin aina. On tullut aika ottaa digi haltuun!

Järjestelmien viidakko

Digitalisaation pääasiallisena tavoitteena lienee tehostaa toimintaa, parantaa asiakaskokemusta, helpottaa viestintää tai osallistaa joukkoja yhteisen tekemisen äärelle. Mutta.

Kuulostaako seuraava tilanne tutulta? Yhtä ulkoisen viestinnän prosessia tehostamaan löytyy uusi kätevä työkalu, toisessa kohtaa isomman porukan työskentelyalustaksi valitaan markkinoiden parhaaksi kehuttu osallistava digialusta ja kolmannessa vaiheessa uutta järjestelmää testataan vähentämään manuaalista työtä.

Toiminnan skaalaamisen kilpajuoksussa aikaa ei jää miettiä digitaalista kokonaisuutta. Lopulta päädytään tilanteeseen, jossa on testattu lukuisia digitaalisia työkaluja ja alustoja – ja päädytty monen järjestelmän loukkuun, joiden välillä siirrellään tietoa Excelin kautta toiseen. Manuaalisesti. Puhumattakaan siitä, montako erilaista rekisteriä sivutuotteena on mahdollisesti syntynyt.

GDPR-pykälien mukainen tietojenkäsittelyn dokumentti kasvaa pitkäksi kuin nälkävuosi, eikä kukaan oikeastaan enää ole ihan varma, onko kaikki dokumentointi edes ajantasaista.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Digitaalisten järjestelmien kehittyminen on huimaa ja tuntuu, että mahdollisuuksien määrä on rajaton. Kaikkea olisi kiva kokeilla.

Tulevan vuoden aikana meillä on vuorossa kokonaisuuden kuvaaminen, määrittely, toimivimpien ratkaisujen rajaaminen ja valinta sekä integrointi – koskien nimenomaan digitaalisia työkaluja. Uudistusten piiriin meillä kuuluu muun muassa CRM, nettisivut, tapahtumien hallinta, markkinoinnin automaatio ja mahdollisesti myös jotkut räätälöidyt järjestelmät. Integrointi tarvittavin osin kuuluu pakettiin.

Projektin läpivienti alkaa strategisesti keskeisimpien tietojen ja toimintojen määrittelyllä ja tärkeimpien tavoitteiden kirkastamisella. Kun ne ovat selkeästi johtoryhmän ja hallituksen kanssa linjattu, kehitysprojekti on helpompi viedä läpi sortumatta kaikenlaiseen kivalta tuntuvaan harhapolkuun matkan varrella.

Uudet työkalut seuraavalle Kasvu Open -kaudelle

Tämä kaikki kehitystyö näkyy toivon mukaan teille, hyvät kasvuyritykset: entistä parempana viestintänä, parempana palveluna ja systemaattisempana yhteisenä työskentelynä teidän kanssanne.

Meillä on lokakuuhun 2019 asti aikaa digialustojen työstämiseen. Vuoden loppupuolella, uuden kauden alkaessa, lupaamme työskennellä tehokkaammin uusilla välineillä teidän auttamiseksenne. Pysykää kuulolla! Pidämme teidät ajan tasalla projektin etenemisestä.