Toimistojen myytit: totta vai tarua?

Toimistojen ja työtapojen suhteen jokainen yritys on lumihiutale. Yrityksissä pitää tehdä päätös, miten töitä tehdään. Muuten työyhteisö velloo epätietoisuudessa.


Etätyön hype kulminoituu Technopoliksen markkinointijohtaja Karri Hautasen mukaan muutamaan väittämään, jotka ovat usein mustavalkoisia.

Toimistojen myytit TOP 3

1. Nykyinen toimisto ei toimi, eli mikään toimisto ei voi toimia meille.

Toimimaton ei koskaan toimi, mutta hyvin suunniteltu toimisto on jo puoliksi tehty. Jos yrityksessä on aidosti mietitty parhaat tavat yritykselle ja sen henkilöstölle työskennellä (toimistolla) ja ihmiset toimivat yhteisten pelisääntöjen mukaan – toimisto toimii. 

Kaikki lähtee siitä, että yritys ymmärtää miten ihmiset haluavat tehdä töitä, ja ihmiset ymmärtävät miten yritys tekee tehokkaasti töitä. Kun ymmärretään yksilön ja yrityksen tarpeet, ovat tärkeimmät raaka-aineet toimivan työympäristön suunnitteluun olemassa.

Toimiva lopputulos vaatii koko työyhteisön sitouttamista, sitoutumista, yhteisiä sääntöjä sekä ymmärrystä, että harva asia menee ykkösellä maaliin.

2. Tuntuu, että menetän otteen henkilöstöön, koska työntekijät haluavat olla kotona, enkä saa heitä enää käymään toimistolla.

Ensin huomautan, että jutun pihvi on: yleensä työyhteisössä on vain pieni joukko, joka ei halu tulla toimistolle, harvoin kyseessä on koko henkilöstö. Mutta jos toimistolla ei ole ketään, ei sinne välttämättä halua mennäkään.

Tyhjä toimisto johtaa helposti siihen, että ihmiset eivät enää puhu keskenään eikä uusia innovaatioita synny. Yhdessä tekemisen edut unohtuvat, jos käyt 1–2 kertaa kuukaudessa toimistolla. Siksi yrityksessä pitää sopia yhteiset pelisäännöt eli tavat, miten töitä tehdään. Sen jälkeen kaikilla yrityksessä on vastuu toimia sääntöjen mukaan.

LUE MYÖS: Muuntautumiskykyinen työnantaja tarvitsee isot korvat ja vähemmän pikselikohtaamisia

3. Kampus, jossa on kymmenien yritysten toimitiloja ei sovi meille, koska silloin katoamme yritysten massaan, emmekä erotu.

Kampus, jossa on saatavilla laaja kirjo palveluita kuntosalista laadukkaisiin ravintoloihin, aulapalvelusta siivouspalveluihin, mahdollistaa ne kaikkien yritysten saataville – laadukkaasti.

Toinen erittäin tärkeä asia, joka puhuu kampuksen puolesta, on yhteisöllisyys – työntekijät eivät tapaa pelkästään samoja naamoja omasta yrityksestä. Kampustemme sijainti on myös aina mietitty niin, että saavutettavuus kaikilla mahdollisilla liikkumismuodoilla on erinomainen.

Myönnän, että monelle yrittäjälle on takuulla kutkuttava ajatus ajatella omaa “Housea”, ja joillekin se sopii. Mutta pk-yritykselle kokonaishyödyn ja viihtyvyyden kannalta liputan kampuksen puolesta.

LUE MYÖS: Kannustava yrityskulttuuri parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja suorituskykyä

Työympäristö on enemmän kuin pelkkiä neliöitä.

Technopolis helpottaa arkeasi tarjoamalla joustavia toimitilaratkaisuja, kokoustiloja ja kattavat palvelut työnteon tueksi.