Arter: Kasvua laadusta tinkimättä

Helsinkiläisen softatalo Arter Oy:n intohimona on auttaa yrityksiä ja organisaatioita kohti parempaa laatua, tehokkuutta ja kannattavuutta. Viimeisen kolmen vuoden aikana Arter on kasvattanut liikevaihtoaan kahdesta miljoonasta neljään ja puoleen miljoonaan. 

Arterin kasvu ei ole syntynyt ilman haasteita. Arterin vanhemman konsultin Elina Mäkisen mukaan suurimpiin haasteisiin lukeutuu kuitenkin lasikaton puhkaiseminen – nousu keskisuurten yritysten luokkaan.

– Suomessa on huutava pula keskisuurista yrityksistä. Moni yritys on liikevaihdoltaan neljän tai viiden miljoonan luokkaa. Tavoitteemme on 10 miljoonan liikevaihto, joka nostaisi meidät keskisuurten yritysten joukkoon, Mäkinen kertoo.

Arterille Kasvu Open oli rykelmä sprinttejä, joilla yritys sai vauhtia sparraajilta.

Ketteryyttä on kehitetty siten, että pitchien jälkeen olemme pohtineet, miten sparraajien oppeja voi viedä eteenpäin. Kasvu Openista meille on tarttunut mukaan myös rohkeutta. Emme usko olevamme jotenkin kovin erilainen yritys. Teemme myyntiä niin kuin oppikirjoissa sanotaan ja yritämme muutenkin hyödyntää sellaisia liiketoiminnan perusoppeja, jotka on jo hyviksi testattu. On tärkeää olla haahuilematta suuntaan jos toiseen. 

Ohjelmistot laadunhallinnan ja kokonaisarkkitehtuurin kehittämiseen

Arter toteuttaa visiotaan IMS-ohjelmiston ja ARC-työkalun avulla.

ARC on kokonaisarkkitehtuurin mallintamisen ja hallinnan työkalu, joka mahdollistaa organisaation rakenteiden ja niiden välisten yhteyksien kuvaamisen visuaalisesti. Kokonaisarkkitehtuuri tukee liiketoiminnan kehittämistä, varmistamista ja turvaamista. Sen avulla kehitetään prosesseja, tiedonhallintaa ja järjestelmiä systemaattisesti ja strategisesti, tietoturva huomioiden.

IMS on toimintajärjestelmän alusta laadunhallinnan perustaksi. Koko organisaatiota palveleva selainpohjainen pilvipalvelu on helppokäyttöinen ja skaalautuva. IMSistä löytyvät johdon asettama suunta ja tavoitteet sekä henkilöstön tarvitsemat ohjeet ja toimintatavat niiden saavuttamiseksi. Se tuo yhteen paikkaan kaikki organisaation prosessit, dokumentit, käsikirjat, mittarit, raportit ja riskiarvioinnin.

Arterin tarjoamat palvelut sisältävät ohjelmiston lisäksi organisaatiokohtaiset käytännön työpajat ja asiantuntevan koulutuksen.

– Olemme satsanneet meidän tekniseen tukeen ja sitä asiakkaamme arvostavat.

Arter osallistui Kasvu Openin Pääkaupunkiseudun Kasvupolulle kaudella 2019. Yritys kisasi Kasvu Openin voitosta TOP 10 -kärkijoukossa.