Joukkorahoitus nopean kasvun tukena

Vauraus Oy tarjoaa yrityksille joukkorahoitettua yrityslainaa. Sijoittajiin kuuluu muun muassa paljon varakkaita yritysjohtajia ja entisiä yrittäjiä, jotka haluavat luoda Suomeen talouskasvua. 

– Meidän kohderyhmänä ovat kaikki yritykset, joilla on riittävä takaisinmaksukyky. Luotto-osasto arvioi jokaisen yrityksen maksukyvyn erikseen odotetun kassavirran ja mahdollisen investointisuunnitelman perusteella, Vaurauden liiketoimintajohtaja Ville Urpilainen kertoo. 

Kaikki kuluttajatuotteita tuottavat yritykset hyötyvät joukkorahoituksesta. 

– Kun yli 1000 yksityishenkilöä on ollut rahoittamassa esimerkiksi leipomon uutta uunia, heistä jokaisella on jonkinasteinen henkilökohtainen halu siihen, että kyseinen leipomo pärjää. He todennäköisesti tukevat leipomon toimintaa ja ostavat leipomon tuotteita.

Vauraudella on töissä kokeneita asiantuntijoita, jotka palvelevat asiakkaita kokonaisvaltaisesti. Asiakkaan kanssa katsotaan yhdessä yhtiön tilannetta ja joskus yritystä autetaan myös hiukan muissa asioissa, mikäli se on kokonaisuuden kannalta järkevää.

– Lainan korko määräytyy mahdollisten vakuuksien, yhtiön luottoluokituksen ja rahan kiireellisyyden mukaan. Jos haluaa rahat tosi nopeasti, niin parhaimmillaan olemme keränneet miljoona euroa kokoon 26 tunnissa asiakkaan yhteydenotosta. Toki asiakas oli meille entuudestaan tuttu.

Joukkorahoituksella lainaa nopeasti ja vaivattomasti

Pankista saatava laina on joukkorahoitettua lainaa edullisempaa, vaikka joukkorahoituksen korot ovat tulleet alaspäin. Kuitenkin joukkorahoitetulle lainalle on paljon kysyntää. 

– Olemme pankkeja joustavampia lainanvälittäjiä ja pystymme toimittamaan lainan nopealla aikataululla. Lisäksi lainan hakeminen meiltä on vaivatonta.

Joukkorahoitus on nopeaan kasvuun tähtääville yrityksille hyvä vaihtoehto pankkilainan tukena. Tyypillinen asiakas onkin sellainen, joka ei ole saanut pankista haluttua rahoitusta kokonaisuudessaan tai tarvitsee rahaa nopeasti.

– Myös pääomakierrokselle tähtääville yrityksille joukkorahoitus on fiksu vaihtoehto. Viivyttämällä pääomakierrosta yhtiö voi kasvattaa arvoaan, jolloin dilutaatio on pienempi. Toinen ryhmä ovat julkisrahoitteisia tukia saaneet kasvuyritykset. Usein tuet maksetaan kuluja vastaan, jolloin joukkorahoitettu yrityslaina on hyvä keino varmistaa kassavirta kuluja varten.