Kasvu Openin uusi yritysohjelma tukee uudistuvan teollisuuden strategiaa

Uudistuva teollisuus -yritysohjelma

Haku Kasvu Openin Uudistuva teollisuus -yritysohjelmaan aukeaa elokuussa. Yritysohjelma on on avoin kaikille teollisuusalan pk-yrityksille. Ohjelma on maksuton.

Tarve teollisuusalan pk-yritysten tukemiselle on tunnistettu jo useamman vuoden ajan, sanoo Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä.

Sparraamme vuosittain satoja kasvuyrityksiä Kasvu Openin Kasvupoluilla. Lähes poikkeuksetta suurin osa tai enemmistö sparrattavista yrityksistä on eri teollisuusaloilta. Esimerkiksi tänä vuonna (2021) 15 % Kasvupolku-sparraukseen osallistuvista yrityksistä on ilmoittanut toimialakseen teollisuuden. Sparrauksissa korostuvat jatkuvasti enemmän uudistuvan teollisuuden teemat kuten vastuullisuus ja teknologia, Seppälä sanoo.

Kasvu Open toteuttaa yrittäjille maksuttoman yritysohjelman yhdessä Business Finlandin ja TT-säätiön kanssa.

– Uudistuva teollisuus -ohjelman tarkoitus on tukea teollisen toimialan pk-yrityksiä liiketoiminnan kehittämisessä kohti kestävää ja vastuullista kasvua. Samalla haluamme tehdä näkyväksi teollisen toimialan merkitystä ja vaikuttavuutta. Siksi julkaisemme ohjelman yhteydessä mediatuotannon, jossa mukana ovat kiuasvalmistaja, sauna- ja spa-alan toimija Harvia,  puutuoteteollisuuden perheyritykset Koskisen ja Isku sekä kasvava teknologiayritys Unikie, Seppälä sanoo.

Lue lisää Uudistuva teollisuus -yritysohjelmasta

Uudistuvan teollisuuden strategia tähtää parempaan kilpailukykyyn

Uudistuva teollisuus -yritysohjelma tukee työ- ja elinkeinoministeriön 23.6.2021 julkaisemaa uudistuvan teollisuuden strategiaa, jonka tarkoituksena on parantaa Suomen teollisuuden toimintaedellytyksiä.

Työryhmän julkaisun mukaan Suomen on kyettävä edelleen tarjoamaan teollisuudelle kilpailukykyinen sekä ennustettava toimintaympäristö ja siten kannustamaan teollisiin investointeihin Suomessa.

– Olen täysin samaa mieltä elinkeinoministeri Mika Lintilän asettaman työryhmän ajatuksesta, että teollisuusalojen kestävällä kasvulla on suuri merkitys Suomen tulevaisuudelle. Se on perimmäinen syy, miksi haluamme sparrata teollisuusyrityksiä heille räätälöidyn yritysohjelman avulla, Seppälä sanoo. 

Lue lisää uudistuvan teollisuuden strategiasta (TEM)

LISÄTIEDOT

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
+358 50 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi