Kasvua ja kehitystä bio- ja kiertotalouden parissa

Kasvu Open kumppaneineen järjestää Bio- ja Kiertotalouden Kasvupolun, yhdistäen nämä teemat ensimmäistä kertaa yhdeksi kokonaisuudeksi. Mukaan bio- ja kiertotalouden sekä liiketoiminnan asiantuntijoiden sparraukseen voivat hakea näiden teemojen periaatteita liiketoiminnassaan toteuttavat yritykset.

Kiertotalous kannustaa uudistamaan vanhoja toimintamallejamme ja haastaa kehittämään ratkaisuja, joilla saamme nykyiset materiaali- ja ainevirrat sekä niihin sidotun arvon uusiokäyttöön. Biotalous puolestaan hyödyntää luonnosta saatavia uusiutuvia materiaaleja sekä kehittää ja ottaa käyttöön niihin liittyviä innovaatioita ja teknologioita. Kasvu Open, yhdessä kumppanien Metsä Groupin, VTT:n, UPM:n, Motiva, Sitran, KPMG:n, Äänekosken, Plänet B:n sekä Uusiouutisten kanssa hakee innovaatioita, ideoita ja liiketoimintamalleja, jotka vastaavat tähän tarpeeseen.

Mikäli yrityksesi liiketoiminta perustuu bio- tai kiertotalouden hyödyntämiseen, tämä Kasvupolku haastaa sinut mukaan terästämään kasvusuunnitelmaasi ja nostamaan sen uudelle tasolle. Kasvu lähtee yrittäjän omista lähtökodista, oli tavoitteena sitten kasvattaa yrityksen liikevaihtoa, henkilöstömäärää, lanseerata uusi tuote tai selvittää kansainvälistymisen mahdollisuuksia. Kasvupolulle haetaan toimialasta, koosta, iästä ja sijainnista riippumatta yrityksiä, jotka uudistavat alallaan vanhoja toimintamalleja materiaaleja, energiaa tai ympäristöä säästävillä ratkaisuilla.

Kasvupolulta yhteistyömahdollisuuksia

Kasvupolun kumppanit ovat tukemassa bio- ja kiertotalouden piirissä toimivia yrityksiä, mutta etsivät Kasvupolulta myös lupaavia potentiaalisia kumppanuuksia tulevaisuudelle. Muun muassa Metsä Grouppia kiinnostaa erityisesti esimerkiksi digitaalisiin sovelluksiin perustuvat yritykset: ” Metsä Spring etsii lupaavia startup- ja aikaisen kasvuvaiheen yrityksiä, jotka voisivat hyötyä siitä, että toimivat osana Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiä. Meitä kiinnostaa fyysisen tuotteen valmistamiseen perustuvat liiketoimintaideat (joilla linkki puuhun alkuperäisenä raaka-aineena), mutta myös uusiin digitaalisiin sovelluksiin perustuvat liiketoimintaideat.”

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Haku yrityksille on avoinna 5.5.2019 asti. Valintakriteerejä ovat mm. liikeidean skaalautuvuus, erottuvuus, kansainvälitysmispotentiaali sekä tiimin uskottavuus. Mukaan valitaan 15-25 yritystä, joita sparrataan 13.6. ja 8.8. Tällöin eri alojen (bio- ja kiertotalous, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli Myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10×45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Kasvupolun tuomaristo valitsee toisen Kiitoratapäivän päätteeksi Kasvupolun voittajat, jotka etenevät lokakuun valtakunnalliseen Kasvu Open 2019 -finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lisätietoja:

Bio- ja Kiertotalouden Kasvupolku® -fasilitoija
Satu Haka
050 304 8779
satu.haka@roihu.com

Bio- ja Kiertotalouden Kasvupolku® -fasilitoija
Janne Roiha
044 034 2179
janne.roiha@roihu.com

Bio- ja Kiertotalouden Kasvupolku® -apufasilitoija
Riina Haapasalmi
050 477 8779
riina.haapasalmi@roihu.com