Kasvun paikka: Heeros Oy

Matti Lattu on Heeroksen toimitusjohatja

Heeros Oyj:n toimitusjohtaja Matti Lattu luotsaa yritystä rohkeasti kansainvälisille markkinoille.

– Ala, jolla toimimme on aika konservatiivinen ja sillä koetaan paljon uhkaa, erityisesti digitalisaation suunnasta. Meidän roolimme on auttaa asiakkaitamme uuteen maailmaan. Haluamme muuttaa maailmaa tavalla, joka helpottaa ihmisten arkea.

Heeros Oyj on vuonna 2000 perustettu suomalainen taloushallinnon ohjelmistopalveluja tuottava yritys, jonka moduulipohjaiset ratkaisut on kehitetty yhdessä tilitoimistojen kanssa ja ne kattavat kaikki sähköisen taloushallinnon prosessit. 

Heeroksen tavoitteena on edelleen kasvattaa markkinaosuuttaan Suomen taloushallinto-ohjelmistomarkkinoilla sekä luoda jalansijaa myös ulkomaisilla markkinoilla. Suomen toimipisteiden lisäksi Heeros palvelee tällä hetkellä Hollannissa ja Ruotsissa.

MITÄ HEEROS TEKEE?

– Heeros on taloushallinnon ohjelmistopalveluja tuottava yritys, joka yhdistää ohjelmisto-osaamisen ja ainutlaatuiset tukipalvelut. Heeros listautui marraskuussa 2016 Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Growth Market Finland –markkinapaikalle.

MIKÄ ON HEEROKSEN VISIO?

– Missiomme on tehdä asiakkaistamme taloushallinnon sankareita. Tämä ajatus on säilynyt yrityksen perustamisesta lähtien. 

MIKÄ ON PARASTA HEEROKSEN TOIMINNASSA?

– Parasta toiminnassamme on, että voimme auttaa muita onnistumaan omassa työssään. 

MIKÄ ON HEEROKSEN SUURIN SAAVUTUS?

– Olemme pysyneet kohta 20 vuotta itsenäisinä – olemme todellinen IT-harvinaisuus! En näe syytä, miksi emme olisi itsenäisiä myös seuraavat 20 vuotta.

KASVUYRITYSTEN SUURIMMAT HAASTEET?

– Rahoitus on iso haaste kasvuyrityksissä, joissa ei ole pääomasijoittajaa. 

OHJEESI KASVUYRITYKSILLE? 

1. Ota käyttöön julkiset rahoituksen lähteet.
2. Pidä pääomasijoittajaa vaihtoehtona.
3. Ole innovatiivinen. Mieti esimerkiksi joukkorahoituksen mahdollisuutta.

NOPEAT: Matti Lattu

Ammatillinen oivallus? Johtajan pitää tehdä itsensä tarpeettomaksi. Lapsuuden haaveammatti? Leipuri. Viimeisin puhelu? Kylmäsoitto yhdelle potentiaaliselle asiakkaalle –  ja sain pakit. Millä kuljet töihin? Auto/bussi. Harrastus? Judo. Kahvi vai tee? Kahvi. Lempilounaspaikka? Zum Beispiel Porvoossa.