Kasvun paikka: Invesdor

Invesdor mahdollistaa euroopanlaajuisesti kasvuyritysten rahoitusta digitaalisesti. Invesdorin vice president Riikka Koskenohi uskoo hyvinvoivien firmojen lisäävän hyvinvointia ihmisissäkin.

– Meidän visiomme on olla Euroopan laajuinen toimija, joka auttaa eurooppalaisia kasvuyrityksiä rahoituksen saamisessa ja sitä myöten haluamme kasvattaa parempaa Eurooppaa. 

Jos miettii käytännön työtä ja siinä tarvittavia taitoja, niin tärkeä työssä tarvittava taito on kuuntelun taito. Kun osaa kuunnella, niin työt soljuvat paljon paremmin.  Kun minullakin on iso tiimi, niin olen esimiehenä käytettävissä koko ajan. Olen myös tiimini tuki ja selkänoja, ei toisin päin.

MITÄ INVESDOR TEKEE?

– Invesdor järjestää julkisia rahoituskierroksia omalla alustallaan invesdor.com:ssa täysin digitaalisesti. Tarjoamme platformia myös privaattikierroksiin käytettäväksi, jos se on yrityksen toive. Teemme niin osakeanteja kuin bond-lainoja. Olemme toimiluvallinen sijoituspalveluyritys koko Euroopan alueella.

MIKÄ ON INVESDORIN VISIO?

– Teimme yrityskaupat viime keväänä ja yrityskauppojen myötä meille avautui uudenlaiset markkinat DACH-alueella. Visiomme on auttaa eurooppalaisia kasvuyrityksiä rahoituksen saamisessa. Kun on hyvinvoivia firmoja, niin on hyvinvoivia ihmisiäkin.

MIKÄ ON PARASTA INVESDORIN TOIMINNASSA?

– Olemme mahdollistajana ketterä ja nopea toimija ja voimme olla yrityksille avuksi.

MIKÄ ON INVESDORIN SUURIN SAAVUTUS?

– Suurin saavutus on se, että me olemme täysin digitaalinen toimija. Porskutamme koko ajan eteenpäin.

KASVUYRITYS, JOKA ON JÄÄNYT MIELEEN?

– Jos valitsen Invesdorin asiakkaista jonkun, joka on jäänyt mieleen, sen täytyy olla Naava. Saimme valtavan positiivisen hypen luotua sen ympärille ja siitä jäi hyvä tunnelma koko kierroksesta.

KASVUYRITYSTEN SUURIMMAT HAASTEET?

– Riittävän rahoituksen saaminen. Meillä on paljon kasvuyrityksiä, jotka ovat alirahoitettuja ja yrityksen kasvu jää kituuttamaan siihen asti, kunnes rahaa on riittävästi. Meillä on hirveästi myös tuotteita, jotka tarvitsevat näkyvyyttä ja markkinointia. Sitä ei vielä osata nähdä suomalaisessa rahoituskulttuurissa, että sekin on sellainen asia, johon sijoitettua rahaa voisi käyttää. Eli sen tunnettuuden saaminen on haaste.

MITEN NÄMÄ HAASTEET SELÄTETÄÄN?

– Se vähän riippuu, että mistä syystä yritys on alirahoitettu. Eli kannattaa hankkia ulkopuolista laskenta-apua, että selviää, mikä on oikeasti se tarve sille rahoitukselle. Täytyy osata olla nöyrä sen suhteen ja luottaa. Jos esimerkiksi laskee liikkeelle osakkeita, kannattaa valuaatio asettaa realistisesti eikä jäädä väkisin roikkuman siihen enemmistöön, vaan mieluummin hankkii oikeat kumppanit ympärilleen ja on nöyrä. Liian korkeat valuaatiot heti alkuun valitettavasti löytää helposti edestään ongelmana, kun tulee jatkorahoituksen tarve ja tilanne onkin tiukka.

NOPEAT: Riikka Kaskenaho

Ammatillinen oivallus? Kuuntelun taito. Kun kuuntelee ihmisiä, aika moni asia tulee ratkoneeksi itse itsensä ja se auttaa meitä kaikkia. Lapsuuden haaveammatti? Formulakuskista Miss Suomeen, innostuin nuorena vähän kaikesta. Viimeisin puhelu? Tiimin kanssa viikkopalaveri. Millä kuljet töihin? Metrolla. Harrastus? Aikuisbaletti. Kahvi vai tee? Kahvi. Lempilounaspaikka? Sushi Bar & Wine.