Mitä heille kuuluu nyt? – Kaapo Annala, Neuro Event Labs

Hei Kaapo Annala, miten teillä menee nyt?

”Ihan hyvin menee. Palasin juuri Jenkeistä, missä olin viime viikolla käymässä. Meillä on asiakkaita Suomen lisäksi tällä hetkellä muun muassa Belgiassa, Tanskassa ja Norjassa. Lisäksi meillä on myös yksi asiakas Yhdysvalloissa, ja kaksi isompaa neuvottelun alla. Me ollaan vuoden aikana kasvettu mukavasti, meillä on nyt 22 henkeä ja tarkoitus nostaa vielä 25:een loppuvuoden aikana.”

Paljonko oli viime vuonna?

”Viime vuonna tähän aikaan meitä oli muistaakseni neljä.”

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?

”Meillä on sellainen ajatus, että tämän ja ensi vuoden aikana saadaan muualle Eurooppaan skaalattua tätä meidän tuotetta ja palvelua. Ensi vuonna me myös valmistellaan meidän tuotetta jenkkimarkkinoille. Siellä reguloinnit ja viranomaishyväksynnät on isossa roolissa, ja ne ottaa aikansa eli ensi vuosi menee varmaan siinä. Onnistunut rahoituskierros tehtiin vuoden alussa.”

Minkälaiset muistot jäivät Kasvu Openista ja Karnevaalista viime vuonna? Koetko, että sparrauksista oli hyötyä?

”Kyllä niistä lähes kaikista tapaamisista oli hyötyä. Silloin kun me aloitettiin tämä Kasvu Open rumba, niin toki me oltiin itse tätä meidän business-mallia ja tuotetta pyöritelty, mutta eihän meillä ollut silloin vielä edes liiketoimintaa.  Ehkä meidän kannalta tärkein anti oli se, että me saatiin paljon uusia näkökulmia meidän tuotteeseen ja business-malliin, jotka oikeasti vei eteenpäin. Sanotaan näin, että ensimmäiset mylläröinnit oli sellaisia, ettei ollut ollenkaan itsevarma olo. Eihän me oltu vielä kaikkia aspekteja mietitty. Siellä tuli kuitenkin hyvin happotestattua tuotetta ja saatua ajatuksia. Sitten kun oli finaali ja Karhunpesä, niin tiesin, ettei ole sellaista kysymystä, mihin en osaisi vastata! Kyllä se siinä mielessä oli tosi hyvä matka, että vaikkei suoraan mitään kontakteja tullut, niin jostain kumman syystä sen jälkeen me tehtiin onnistunut sijoituskierros ja rekrytoitiin parikymmentä ihmistä. Ja ne kaikki jollain tavalla liittyi tuohon Kasvu Openiin. Sen takia olen vähän yrittänyt aina antaa takaisinkin.”

Lue Kasvu Open -blogia