OptiWatti tekee kasvua ja ilmastotekoja

Helppokäyttöisiä energiansäästö – ja hallintaratkaisuja tarjoava OptiWatti Oy on lähes viisinkertaistanut liikevaihtonsa kahden vuoden aikana. Kasvu ei kuitenkaan ole tullut vaivattomasti. Varsinkin kansainvälistyminen on ollut suuri haaste, koska kansainvälisille markkinoille siirtyminen vaatii aikaa, voimavaroja ja fokusointia. Asetettu tavoite voi osoittautua oletettua raskaammaksi.

Yrityksen liiketoiminta kehittyy lähes aina hitaammin kuin odotat. Valitse kohdeasiakaskuntasi tarkasti ja huomio että uusien ideoiden läpilyöminen markkinoille ottaa aikansa.

Suomen markkinoilla OptiWatti on lyönyt läpi. Näppärästi tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella hallinnoitava OptiWatti onkin nyt myynnissä myös Ruotsissa.

OptiWatin valttikorttina on vanhankin lämmitysjärjestelmän muuttaminen energiapihiksi. Lämmitystä voi säätää huone- ja tuntikohtaisesti. Tämä tuo merkittäviä säästöjä sähkönkulutukseen. Vähentynyt sähkönkulutus on ystävällistä asiakkaan kukkarolle sekä todellinen palvelus ilmastolle.

Kasvupolulta sijoittajien tietouteen

Kasvun rahoittaminen voi olla haasteellista ja saattaa muodostaa pullonkaulan nopealle kasvulle. Rahoitusvaihtoehtoja on useita, yhtenä niistä pääomasijoittajat.

Vuonna 2016 OptiWatti voitti Kasvu Openin Startup-sarjan, osallistuttuaan ensin kauden Fast Track Energy Kasvupolulle. Voiton jälkeen yhtiö sai kasaan miljoonarahoituksen pääomasijoittajan avulla.

Koko kasvuyrityksen menestys riippuu siitä riittääkö kassassa rahaa. On tärkeää seurata kassavirtaa reaaliajassa ja huolehtia oman pääoman riittävyydestä kaikissa tilanteissa. Rahoitusratkaisuja tulee pohtia jo hyvissä ajoin, ei vasta kriisitilanteessa.

Hyvinvointi ratkaisee

Asiakastyytyväisyys on aina ollut tärkeää yritysten kasvun kannalta. Tämän päivän maailmassa se on kuitenkin välttämättömyys, sillä asiakkaista on kova kilpailu.

Yrittäjän on kuitenkin tärkeää muistaa myös oma ja työntekijöidensä hyvinvointi. Vastuuta tulee pyrkiä jakamaan, eikä kaikkea tarvitse tehdä itse.

Myös hyvän työilmapiirin vaaliminen on erittäin tärkeää. Mikäli yrittäjän jaksaminen horjuu, heijastuu tämä eittämättä myös työntekijöihin. Tällöin liiketoiminta kärsii.