Ota Suomi haltuun! Kasvu Open -tiimin vinkit kesälomaan kotimaassa

– Vietä kesäpäivä vanhassa kaupungissa. Oma suosikkini on Vanha Rauma (kuva yllä), jossa todella pääsee kesätunnelmaan. Kapeat kujat, värikkäät puutalot, kukoistavat puutarhat ja idylliset putiikit tekevät vaikutuksen.

Malla, markkinointiassistentti

Teeleidillä on Katariinan mielestä kaupungin paras puutarhaterassi.

– Jyväskylän Teeleidi. Vanhalla Karpion talolla on mielenkiintoinen historia ja se on tuotu pienellä entisöinnillä upeaksi teepuodiksi ja – huoneeksi.

Katariina, tuottaja, Kasvu Open Karnevaali

Helsingin uimastadionilla ei tarvitse olla yksin – ainakaan aurinkoisena päivänä.

– Helsingin Uimastadion. Pakkaa reppuun hyvät eväät ja iso viltti. Kannattaa lähteä ajoissa liikkeelle, sillä aurinkoisena päivänä altaita ympäröivät nurmikot täytyvät nopeasti.

Jaana, toimitusjohtaja

Reposaareen kannattaa poiketa, jos suunta on Poriin päin.

– Reposaaren ihanan idyllinen kyläyhteisö ja kauniit merenrantakalliot ovat varteenotettava vaihtoehto jopa kaikkien tuntemalle Yyterille Porissa vieraillessa.

Leena, kehitysjohtaja

Kuhankoski on palanen keskisuomalaista järvimaisemaa.

– Keskisuomalaiseen luontoon tutustuu parhaiten vesiltä käsin. Keiteleen kanavareitti yhdistää Keiteleen ja Päijänteen vesistöt. Kanavareitillä pääsee bongaamaan Vaajakosken, Kuhankosken, Kuusaan, Kapeenkosken ja Paatelan sulut sekä upean keskisuomalaisen järvimaiseman.

Hanna, controller

Fiskarsin Ruukilla kelpaa nauttia kesäpäivää.

– Fiskarsin Ruukki. Rakkautta ensisilmäyksellä: kaunis kesäpäivä, pieniä putiikkeja ja maukasta ruokaa. Jatka matkaa Mathildedalin idylliseen ruukkikylään.

Anna-Kaisa, viestintäpäällikkö

Kilpisjärvellä kelpaa keitellä kahvia .

– Käsivarren Lappi on autoilijan takapuolelle pitkän matkan päässä, mutta jokaisen kilometrin arvoinen. Jos lähtee oikein etelästä, voi vaikka koukata kaikkien edellämainittujen kautta, jolloin matka onkin pelkkää voittoa… Trangia mukaan, keitä ite kahvis!

Matias. AD