Rohkeasti ja avoimella asenteella Kasvu Openin voittoon

Finnos Oy on Kasvu Open 2018 Startup-sarjan voittaja. Yritys osallistui keväällä 2018 Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolun sparraukseen, josta eteni valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin, oman Kasvupolkunsa voittajana.

“Me ollaan paras”, Finnos Oy:n toimitusjohtaja Jere Heikkinen toteaa vaatimattomasti haastattelun alkuun. Kommentti on looginen, sillä Heikkisen motivaatio lähteä mukaan Kasvu Openin sparrausohjelmaan kumpusi puhtaasti voittamisen halusta.

Voittamista ja parhaaksi pääsemistä yhdistävät samat tekijät: toiminnan kriittinen tarkastelu, jatkuva kehittäminen ja avoimuus muutokselle. Heikkisen itseluottamus juuri ennen finaalia ei osoittautunut turhaksi, sillä Finnos lähti Karnevaalista kunniakkaasti startup-sarjan voittajana.

Finnos on Kasvu Open 2018 Startup-sarjan voittaja.

Sahateollisuuden digitalisaation edelläkävijä Finnos Oy:n tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu alan mullistaminen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Heikkisen mukaan työ on jo osittain tehty Suomessa, mutta ulkomaat odottavat vielä valloitusta. On kuitenkin vaikeaa ennustaa sitä, missä yritys tulee olemaan kuuden vuoden päästä. Tekniikan toimialalla muutos tapahtuu nopealla tahdilla ja menestyäkseen yrityksen pitää pystyä vastaamaan markkinoiden tarpeeseen.

“Olemme avoimia kaikelle ja avoimuus on välttämätöntä, mikäli haluaa kasvaa.”

Kontaktit moninkertaistavat sparrauksen hyödyt

Kasvu Openin sparrauksen myötä yritykselle on kirkastunut liiketoiminnan painopisteet, joiden kehittämiseen täytyy panostaa. Heikkisen mukaan strategiatyötä on nyt helppo jatkaa, kun tietää selkeästi mihin keskittyä. Sparraus on tuonut mukanaan myös aivan uusia oivalluksia liiketoiminnan kehittämiseen. Positiivisesti Heikkisen on yllättänyt saatujen hyötyjen laajuus.

“Matkan aikana on tullut mielenkiintoisia keskusteluja ja yllättäviä kohtaamisia sekä tapaamisia myös muiden kuin asiantuntijoiden kanssa. Saatu hyöty ei ole ollut pelkästään yrityksen johtamiseen ja kasvuun liittyvää vaan vinkkejä on saatu myös esimerkiksi tekniikkaan liittyen juuri uusien kontaktien kautta.”

Itse sparrausprosessia Kasvu Openissa Heikkinen kuvaa opettavaisena ja antoisana. Parhaan tuloksen saavuttamiseen vaaditaan kuitenkin rohkeutta heittäytyä täysillä mukaan ohjelmaan.

“Kaikki sparraukset, roustaukset ja pitchit ovat auttaneet jäsentämään omaa tekemistä ja strategiaa. Kun uskaltaa avata oman toimintansa hyvin alastomasti asiantuntijoille, saa parhaan hyödyn irti.”