Turvallisuus on tärkeä kriteeri Kasvu Openin digitaalisissa ympäristöissä

Digitaalisten työkalujen toimivuus ja turvallisuus ovat Kasvu Openille tärkeitä kriteerejä. Molemmat kriteerit ovat korostuneet nyt, kun ihmiset ja organisaatiot ovat siirtyneet etätyöskentelyyn ja digitaalisiin ympäristöihin.

– Käytössämme on  Howspace-oppimisympäristö, joka mahdollistaa monipuolisen käyttäjähallinnan ja sisältöjen jakamisen tietoturvallisesti. Zoom -kokoussovellus on käytössämme webinaareissa, ja sparrauspäivien videoyhteyden työkaluna, Kasvu Openin kehitysjohtaja Leena Räisänen sanoo.

Zoom-kokoussovellus on saanut viime aikoina kritiikkiä tietoturvaongelmien takia. Kasvu Openin toimenpiteet sovellusten turvalliseen käytettävyyteen liittyen ovat: 

  • Zoom -kokoussovellusta käytetään vain videoyhteyden mahdollistamiseen. Kaikki muu Kasvu Open -sparrauspäiviin liittyvä sisältö jaetaan Howspace -ympäristössä, joiden käyttöoikeudet on rajattu Kasvu Openin toimesta. Kaikki keskustelut ja vuorovaikutus käydään turvallisesti Howspace-ympäristössä.
  • Howspace-ympäristöön on kutsuttu käyttäjiksi vain ne, jotka on valittu mukaan Kasvu Open -sparraukseen. Myös Zoom-kokouslinkit jaellaan tästä syystä vain Howspace-ympäristössä. Näin linkit eivät joudu vääriin käsiin, eikä niitä tarvitse erikseen lähettää kenellekään. 
  • Kasvu Openin tiimi valvoo aktiivisesti, kuka Zoom-kokouksissa on läsnä ja poistaa ylimääräiset osallistujat, mikäli sellaisia kirjautuu mukaan.

Kaikille avoimien, YouTubeen striimattavien webinaarien osalta tilanne on lähtökohtaisesti toinen. Mahdollisuus avoimien webinaarien häiriköintiin on olemassa. Tehostamme jokaisessa Kasvu Open -webinaarissa valvojien toimintaa ja tarkkaavaisuutta osallistujien turvaamiseksi.

Avoimissa webinaareissa osallistujien ilmoittautumistiedot siirtyvät Kasvu Openin omaan CRM-järjestelmään ja kaikki viestintä osallistujille tapahtuu oman CRM:n työkalujen kautta, jolloin osallistujien tietoja ei käsitellä Zoom-kokoussovelluksessa.

LISÄTIEDOT:

Leena Räisänen
kehitysjohtaja, Kasvu Open
050 469 9971
leena.raisanen@kasvuopen.fi