Rakkaudesta kasvuyrityksiin

Kasvu Open 2011-2021

Koronapandemia 2020 vei Kasvu Openin digiin

Sparrauspäivien tavoin myös kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaali 2020 järjestettiin kolmipäiväisenä digitapahtumana.

Maaliskuussa 2020, kiireisimmän hakurutistuksen ollessa päällä, maailma muuttui. Koronapandemian aiheuttama poikkeustila jatkui vuoden loppuun asti. 

Edellisen vuoden kehittämisen ja uusien digitaalisten työkalujen ansiosta onnistuimme muutamassa viikossa rakentamaan puitteet tapahtumien toteuttamiselle etäyhteyksillä. Kasvupolku®- sparraukselle tehty suunnitelma piti loppuun asti ja kaikki suunnitellut kohtaamiset toteutettiin sovitussa aikataulussa.

Vuoden 2020 aikana lanseerasimme myös kasvuyritysanalyysi-työkalun ja digitaalisen Kasvu Open -yhteisön.


Uudistusten vuosi 2019

Miljoonan euron kasvurahoituspalkintoa tavoitteli 213 yritystä. Miljoonan euron kasvurahoituksen voitti tamperelainen Meluta Oy.

Vuosi 2019 oli Kasvu Openissa uudistumisen aikaa. Keväällä 2019 käynnistyneen digihankkeen tavoitteena on luoda tehokkaat digitaaliset työkalut suomalaisen kasvuyritysverkoston tiedon ja osaamisen jakamiseen, tallentamiseen ja analysointiin sekä kasvuyrityksille suunnatun viestinnän kohdentamiseen.

Kasvu Openin toiminnan vei aivan uudelle tasolle miljoonan euron arvoinen Sijoittajan suosikki -palkinto. Palkinto on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen, ja se jaettiin ensimmäistä kertaa Kasvu Open Karnevaalissa 23.-24.10.2019.


Tunnustukset vauhdittivat vuotta 2018

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon vastaanottivat Uljas Valkeinen, Jaana Seppälä ja Matti Härkönen.

Marraskuussa 2018 Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Kasvu Openin koko ekosysteemille Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon, joka on vuosittain myönnettävä tunnustus suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille ja niiden taustalla vaikuttaville yhteisöille.

Kasvu Open palkittiin myös eurooppalaisessa European Enterprise Promotion Award yrittäjyyden edistämiskilpailussa yritysten kansainvälistymisen tukemisesta. Euroopan komission vuosittain järjestämä European Enterprise Promotion Award on tunnustus menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille.

Kasvu Openille nämä molemmat tunnustukset ovat arvokkaita — ja osoittavat, että Kasvu Open tekee aidosti merkityksellistä työtä pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittamiseksi.