Sijoittajan suosikki: Näyttöjä, osaamista ja asennetta

“Kyllä se oli meillekin yllätys. Ei sitä uskonut vielä silloinkaan, kun vastaanotettiin palkinto Karnevaalin lavalla.”

Melutan tiimille ja liiketoiminnan kehittäjä Pauliina Peltolalle kauden 2019 Sijoittajan suosikki -palkinto tuli rehellisesti sanottuna puskista. Päämäärätietoisesti miljoonan euron rahoitusta kohti ei siis kuljettu. 

– Jossain vaiheessa, kun meidät oli hyväksytty mukaan sparraukseen, oli lomake, jolla oli rasti ruutuun kohta: Kiinnostaako Sijoittajan suosikki? Me laitettiin rasti ruutuun, vaikka ei edes silloin tiedetty, mihin me lähdettiin mukaan, kertoo Peltola.

Mutta jotain Melutassa oli; Jotain, minkä potentiaalia yrityksessä ei ehkä itsekkään ennen Sijoittajan suosikki -palkintoa tunnistettu. Innovestorin Tommi Äijälä sanoitti palkinnon jaon yhteydessä Melutan potentiaalia.

– Meluta toimii erittäin mielenkiintoisella toimialalla, jossa sijoittajana näemme paljon kasvupotentiaalia. Hyvän tuotteen lisäksi tiimi pystyi vakuuttamaan konkreettisella kasvusuunnitelmallaan ja osaamisellaan, kuvaili Äijälä Karnevaalin lavalla.

Äijälä ei ollut ajatustensa kanssa yksin. Toinen Sijoittajan suosikki -rahoituspalkinnon sijoittajista Nordea Startup & Growth – yksikön Vesa Riihimäki jatkoi:

– Meillä oli paljon yrityksiä, joilla oli edellytyksiä voittoon. Meluta erottui, koska se on juuri sen kokoluokan yritys, jolle miljoonan suuruinen rahoitus istuu. Heillä on myös hyvä ymmärrys, mihin summa kannattaa sijoittaa.

Melutan potentiaali muhii erityisasiantuntijuudessa

Tamperelaisen Meluta Oy:n ydinosaaminen on sensoriteknologioissa ja signaalinkäsittelyssä. Yrityksen erikoisosaamista ovat akustiset ja vibroakustiset mittaukset sekä niistä liiketoiminta-arvon tuottaminen algoritmien ja analyysien avulla.

Asiakasuhteessa Meluta Oy keskeisiä arvoja ovat asiakastyytyväisyys, lisäarvon tuottaminen, ehdoton luottamuksellisuus, eettinen toimintatapa sekä suomalaisuus.

– Miljoonan kasvurahoitus mahdollistaa sen, että me voimme investoida skaalautuvampiin liiketoimintamalleihin ja pystymme nopeuttamaan yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä, sanoo Meluta Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Salmela.

Etsinnässä Sijoittajan suosikki 2020

Sijoittajan suosikki -palkinto on jaossa taas Kasvu Open -kaudella 2020. Vesa Riihimäki linjaa voittajaksi valittavan yrityksen edellytyksiä.

– Voittajaksi voidaan valita yritys, jossa tiimin osaaminen on vahvaa, liiketoimintamalli on skaalautuva ja markkinamahdollisuudet hyvät. Yrityksen kilpailuaseman tulee olla jo ankkuroituna. On tärkeää, että yritys voi jo osoittaa siemenvaiheen jääneen taakse, ja kasvun tekeminen kasvurahoituksen turvin voidaan nähdä tehokkaaksi. Tällaista yritystä voimme tukea rahoituksen lisäksi verkostomme ja erityisesti kasvuyrityksille suunnattujen palveluidemme kautta.

Myös Innovestorilla ollaan innoissaan uudesta kaudesta ja mahdollisuutta auttaa kasvuyrityksiä menestymään.

– Pohjoismaisena varhaisen vaiheen sijoittajana ja kasvuohjelmien rakentajana pystymme tuomaan merkittävää lisäarvoa osaamisemme ja verkostojemme kautta mukana oleville yrityksille, sanoo Tommi Äijälä.