Toimitusjohtajan jouluterveiset 2020: Kiitollisuutta ja uuden vuoden lupauksia

Jaana Seppälä

Eihän siitä mihinkään pääse. Vuosi 2020 tulee jäämään meidän kaikkien mieleen eriskummallisena vuotena, jonka aikana kaikki tehdyt suunnitelmat menivät uusiksi. Ja toisaalta ilman niitä tehtyjä suunnitelmia muutosta olisi entistä vaikeampi ottaa haltuun. 

Meidän pelisuunnitelma 2020 oli juhlistaa Kasvu Openin 10. toimintavuotta. Siitä innostuneena toteutimme vuoden alussa Koolla (eli kasvulla) on väliä -kiertueen kuudella paikkakunnalla teemalla kasvun arvot ja vastuut. Silloin ei vielä arvattu, että nämä tapahtumat jäävät vuoden ainoiksi, joissa pääsemme kohtaamaan kasvun äärellä, livenä ja kasvokkain. 

Maaliskuussa, kiireisimmän hakurutistuksen ollessa päällä, kaikki muuttui. Ei vain meillä vaan ihan kaikilla muillakin. Täytyy sanoa, että ensimmäiset päivät olivat melkoisen epätodellisia eikä vielä silloin käynyt mielessäkään, että poikkeustila voisi jatkua vuoden loppuun asti. 

Alkujärkytyksen jälkeen alkoi tapahtua vauhdilla. Edellisen vuoden kehittämisen ja uusien digitaalisten työkalujen ansiosta onnistuimme muutamassa viikossa rakentamaan puitteet tapahtumien toteuttamiselle etäyhteyksillä. Kasvupolku®- sparraukselle tehty suunnitelma piti loppuun asti ja kaikki suunnitellut kohtaamiset toteutettiin sovitussa aikataulussa. 

Samassa rytäkässä muutimme lokakuun suunnitelmia. Siirsimme myös kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalin verkossa toteutettavaksi. 

Digitaalisten sparrauspäivien lisäksi järjestimme tänä vuonna kolmipäiväisen, digitaalisen kasvuyritystapahtuman Kasvu Open Karnevaalin sekä lukuisia webinaareja.

Muutos on myös mahdollisuus – niin myös tässä tapauksessa

En usko, että ilman koronaa olisimme uskaltaneet tehdä näin mullistavia muutoksia omaan toimintaan. Diginä toteutettavat tapahtumapäivät mahdollistavat yritysten ja sparraajien kohtaamiset paikasta riippumatta ja luovat samalla ihan uusia toteutusvaihtoehtoja. Enää ei ole merkitystä miltä puolelta maata tai maailmaa yrittäjä ja sparraaja kasvun haasteita istahtavat yhdessä ratkomaan. 

Se, mitä tämän vuoden osalta olen jäänyt eniten kaipaamaan, ovat iloiset kohtaamiset, halaukset, ylävitoset ja kasvua janoavien yritysten rohkeat tavoitteet. Livepäivissä mekin olemme päässeet konkreettisesti aistimaan sparrauksen aikana syntyneet oivallukset, kontaktien vaihtamiset ja jatkosuunnitelmat tulevaan.

Samaan aikaan olen kiitollinen kaikkien niiden yli viidensadan yrittäjän rohkeudesta ja sitkeydestä, jotka tänä vuonna ilmoittivat halustaan kasvaa – kaikesta huolimatta. Unohtaa ei tietystikään voi tätä vihreää tiimiä ja sen mieletöntä sitoutumista uuden äärellä. Asenne on valinta!

Kirjoitin viime vuoden joulukuussa, että kasvu vaatii rohkeita päätöksiä ja sitkeyttä pysyä niissä. Samanlaista rohkeutta ja sitkeyttää on vaatinut myös uusi normaali. Näin uuden vuoden kynnyksellä kannattaa maailma valmiiksi -ajatusten sijaan pysähtyä ja puntaroida, millaista uusiutumista oma tekeminen vaatii. Niistä lähtökohdista on hyvä polkaista uusi vuosi käyntiin.

Meidän lupaus tulevana vuonna on: Jos sinulla on kasvuhaaste, löytyy meiltä siihen ratkaisu. 

Jos kaipaat ulkopuolista näkökulmaa ja ajatusten pallottelua kasvun rakentamiseen, antaa Kasvu Openin sparraus siihen hyviä eväitä. Kasvu Open Kasvupolku-ohjelmien haku aukeaa 4.1.2021. Nähdään sparrauksessa!