Kasvu Open: Sijoittajan suosikki -palkinto myös tänä vuonna lupaavalle kasvuyritykselle

Sijoittajan suosikki -palkinto myönnetään tänäkin vuonna yhdelle Kasvu Openiin osallistuvalle kasvuyritykselle. Sijoittajan suosikin jakavat yhdessä Kasvu Open, Nordea ja Innovestor. Vuonna 2019 lanseerattu palkinto oli laajuudessaan poikkeuksellinen Euroopassa.

Viime vuonna suuruudeltaan miljoonan euron arvoisen kasvurahoituksen voitti tamperelainen sensoriteknologiaan ja signaalinkäsittelyyn erikoistunut Meluta Oy

Sijoittajan suosikki -palkinto koostuu Nordean kasvulainasta, Innovestorin pääomasijoituksesta, tai niiden yhdistelmästä. Lopullinen rahoitusratkaisu ja rahoituksen koko määrittyy palkinnon voittaneen yrityksen tilanteen ja kasvutavoitteiden pohjalta.  

Kasvurahoituksen myöntäminen edellyttää pääomasijoitus- ja/tai kasvulainaehtojen täyttymistä.  

Tämän vuoden haku kasvuyritysten Kasvu Open -ohjelmaan on parhaillaan käynnissä. Sijoittajan suosikki -palkintoa voivat tavoitella kaikki Kasvu Open -kaudelle 2020 valitut yritykset. 

Yritykseltä vaaditaan näyttöjä, osaamista ja asennetta

Sijoittajan suosikki 2020 -palkinnon saajalle ei ole rajattu tiukkaa toimialaa tai kasvuvaihetta. Olennaisia kriteerejä ovat yrityksen ja sen tiimin näytöt, osaaminen sekä halu ja kyky vauhdittaa kasvua. 

Haluamme palkinnolla tarjota konkreettisen tavan vauhdittaa lupaavia suomalaisia kasvuyrityksiä, kertoo Vesa Riihimäki Nordean kasvuyrityspankista.

Voittajaksi voidaan valita yritys, jossa tiimin osaaminen on vahvaa, liiketoimintamalli on skaalautuva ja markkinamahdollisuudet hyvät. Yrityksen kilpailuaseman tulee olla jo ankkuroituna. On tärkeää, että yritys voi jo osoittaa siemenvaiheen jääneen taakse, ja kasvun tekeminen kasvurahoituksen turvin voidaan nähdä tehokkaaksi. Tällaista yritystä voimme tukea rahoituksen lisäksi verkostomme ja erityisesti kasvuyrityksille suunnattujen palveluidemme kautta, Riihimäki kertoo. 

Kasvu Openissa on mukana kiinnostavia yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa voimakkaasti. Pohjoismaisena varhaisen vaiheen sijoittajana ja kasvuohjelmien rakentajana pystymme tuomaan merkittävää lisäarvoa osaamisemme ja verkostojemme kautta mukana oleville yrityksille, kertoo Innovestor Oy:n toimitusjohtaja Tommi Äijälä


Valintakriteerit:

  • Yrityksen tulee hakea ja päästä mukaan Kasvu Open Kasvupolulle
  • Yrityksellä tulee olla konkreettinen suunnitelma kasvurahoituksen käyttötarkoitukselle ja siitä saataviin hyötyihin
  • Selkeä motivaatio kasvuun 
  • Vahvaa osaamista tiimissä
  • Tuotteella tai palvelulla selkeä asiakastarve ja markkinamahdollisuus
  • Validoitu kysyntä
  • Riittävä ja uskottava kassavirta lähitulevaisuuden suunnitelmissa
  • Omavaraisuus ja maksukyky uskottavalla tasolla kasvun vaatimuksiin nähden
  • Kasvurahoituksen myöntäminen edellyttää pääomasijoitus- ja/tai kasvulainaehtojen täyttymistä.   

Sijoittajan suosikki -prosessia tukeva Kasvun rahoituksen -teemapäivä pidetään kesäkuussa 2020. Sijoittajan suosikki julkistetaan Kasvu Open Karnevaalissa 28. lokakuuta 2020.

Lisätietoja:

Jaana Seppälä
Kasvu Open
puh. 050 304 6794

Vesa Riihimäki
Nordean kasvuyrityspankki
puh. 040 826 2009

Tommi Äijälä
Innovestor
puh. 050 364 1828