Konkari mukaan Kasvu Openin valtakunnalliseen tuomaristoon

Merja Rahkola-Toivanen liittyy Kasvu Openin valtakunnalliseen tuomaristoon.

Merja “Merkku” Rahkola-Toivanen on toimitusjohtaja, mentori ja sijoittaja, joka exitoi vuonna 2022 lähes 30 vuotta vanhan perheyrityksen Classic Pizza Restaurant- ja Hangon Makaronitehdas -ravintolat.

– Auttaminen on aivan ihanaa, ja siitä tulee järjettömän hyvä fiilis. Hyvän pitää kumuloitua seuraavalle, joka sitä tarvitsee. Käytän reippaasti aikaa tutustuakseni kasvuyritykseen, jotta voin tarjota sille jotain merkityksellistä lisäarvoa. Teen kotiläksyt huolella, Rahkola-Toivanen sanoo Kasvu Openin haastattelussa.

Rahkola-Toivanen on osallistunut Kasvu Openin Kasvupolku-ohjelmaan ja sparrannut sen jälkeen lukuisia yrityksiä eri ohjelmissa.

– Merkku tuntee Kasvu Openin sekä yrityksen että sparraajan näkökulmasta, puhumattakaan kymmenien vuosien kokemuksesta liike-elämässä. Olemme enemmän kuin innoissamme, että Merkun tapainen konkari halusi ottaa haltuun myös tämän kulman (valtakunnallisen tuomariston työ) Kasvu Openia, Kasvu Openin viestintäpäällikkö Anna-Kaisa Talvitie sanoo.

Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo

  • Lennu Keinänen on valtakunnallisen tuomariston puheenjohtaja (2019-), sijoitusyhtiö Goldsmyths’n toimitusjohtaja, sarjayrittäjä ja aktiivinen teknologiasijoittaja.
  • Anssi Lehikoinen on Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja Enfo Oyj:ssä, Rocsole Oy:ssä ja VRT Finland Oy:ssä.
  • Merja Rahkola-Toivanen
  • Unna Lehtipuu on Framilla Finlandin toimitusjohtaja.
  • Juho Risku on Co-Founder ja Partner Butterfly Ventures Oy:ssä.
  • Jaakko Salminen on Grannenfelt Finance Oy:n osakas, enkelisijoittaja ja neuvonantaja.

Tuomariston tehtävät

Kasvu Openin Kasvupolku®-ohjelmiin osallistuvilla yrityksillä on mahdollisuus kisata Vuoden kasvuyritys -tittelistä. Kisaan valitaan 60 yritystä kaikkien halukkaiden yritysten joukosta. 

Tänä vuonna tittelistä halusi kisata 182 yritystä. Joukosta valikoitui TOP 60 -ryhmä, kun sparraajat ja kunkin Kasvupolku-ohjelman tuomaristot antoivat arvionsa yrityksistä kriteereillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Korkeimmat pisteet ja parhaat sanalliset arviot saaneet yritykset valittiin TOP 60 -joukkoon.

Valtakunnallisen tuomariston työ alkoi TOP 60 -valintojen jälkeen. Tuomaristo tutustui yrityksiin ja tapasi 60 yrityksen edustajat TOP 60 -sparrauspäivässä. 

Sparrauspäivän jälkeen tuomaristo arvioi yritykset ja valitsi TOP 10 -joukon, joka kisaa Vuoden kasvuyritys -tittelistä. Tuomaristo valitsee tittelin saajat sarjoissa pieni ja keskisuuri. Valinnat tehdään livenä Kasvu Open Karnevaalissa 3.11.2022, Jyväskylässä.

LISÄTIEDOT

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi